НОВИНИ

БСП проведе консултации с "Български възход" за Бюджет 2023

Николай Минков
от Николай Минков
12:43, 18.11.2022
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
бсп проведе консултации български възход бюджет 2023
Слушай новината

"БСП за България" проведе консултации с "Български възход" по предложенията на левицата за Бюджет 2023. Макроикономическите показатели и политики бяха представени чрез презентация на тема "Доходи, стабилност, солидарност".

Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи, че целта е постигане на съгласие да не се срине финансовата стабилност, но и да се повишат доходите. Тя каза още, че предлагат 3 млрд. разходи. Левицата предлага три приоритетни групи за подпомагане - пенсионери, работещи бедни, деца и млади хора.

От БСП предлагат увеличение на минималната работна заплата на 850 лв. и с 50% от средната да се повиши майчинството. Хората до 26 г. да са освободени от данъци. Преизчисляване на пенсиите от средата на 2023 година, предлагат още от левицата.

Лидерът на "Български възход" Стефан Янев се съгласи с констатациите в презентацията на левицата. Според него обаче трябва да има системен подход, който може да даде само редовен кабинет, който да предложи бюджет с политики. Според него е важно осигуряване на парламентарно мнозинство. Посочи, че при удължаване действието на бюджет 2022 и през следващата година, то между първо и второ четене да се заложат политики с грижа за хората.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две жени са ранени при тежка катастрофа в Благоевград (СНИМКИ)
Две жени са ранени при тежка катастрофа в Благоевград (СНИМКИ)
Женският национален отбор по баскетбол започна подготовка с 10 състезателки
Женският национален отбор по баскетбол започна подготовка с 10 състезателки