НОВИНИ

БСП ще проведе разговори с "Има такъв народ"

Вера Александрова
от Вера Александрова
06:11, 20.07.2022 (обновена)
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

БСП ще проведе разговори за съставяне на правителство в рамките на третия проучвателен мандат. Срещата днес ще е с представители на "Има такъв народ".

Вижте и още във включването на Вера Александрова.

"БСП за България" започна консултации за кабинет, след като получи третия мандат. Първата среща вчера беше с най-голямата парламентарна група - на "Продължаваме промяната". Структура и състав на бъдещ кабинет не са обсъждани. От формацията на Кирил Петков и Асен Василев поставиха условие за продължаване на разговорите: да бъде приет антикорупционният закон и Бойко Рашков да оглави Антикорупционната комисия.

Ако бъде постигнато съгласие и бъде намерено необходимото мнозинство, от най-голямата политическа сила ще номинират премиер.

"Както знаете, ще бъдем на разговори с БСП, за да видим какви са възможностите в една такава ситуация да се състави правителство. Да се състави правителство, защото всъщност по-голямата част от българското общество го иска", каза Станислав Балабанов от ИТН.

"Нека мандатоносителят да завърши този процес по търсене на начин да се привлече ИТН, да ги спогоди с ПП, да видим това какви промени в програмата ще изведе, въпросът не е мандатоносителят да се приписва програмата както на него му оттърва, а наистина да видим едно посредничество. И тогава, коментирам решението на нашия Национален съвет, ще можем да вземем решение как да подходим към тази възможност", заяви Христо Иванов, съпредседател на ДБ.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1862 са новите случаи на коронавирус
1862 са новите случаи на коронавирус
Още по-горещо в сряда
Още по-горещо в сряда