НОВИНИ

БСП: Срещата в НДК е фалшива, чужди партии, стари лица, без нови идеи

бсп срещата ндк фалшива чужди партии стари лица без идеи
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
14:04, 24.03.2024
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Във връзка с проведената вчера среща, обявена като среща на социалисти от цялата страна и учредяване на движение "Бузлуджа", от Изпълнителното бюро на БСП изразяват следната позиция, разпространена от пресцентъра на партията:

1. Информацията, че на нея присъстват социалисти, членове на БСП е фалшива. Мнозинството от участниците бяха председатели и ръководства на други партии: АБВ, "Движение 21", "Изправи се.БГ" и др., както и безпартийни хора.

2. Абсурдно е, членуващи в други партии да организират движение вътре в БСП. Нечленуващи в БСП да искат свикване на извънредно заседание на конгрес на БСП. Това минава всякакви граници на политическа логика и морал.

3. Вместо очакваните нови идеи за модерна лява политика и нови лица, единствената новина, която тази среща произведе е, че хора извън БСП искат оставката на лидера на партията. Нямаше никакви идеи за лява политика, а лицата бяха старите политици на прехода.

4. Претенциите за морална алтернатива се разбиват на пух и прах във фактите: АБВ на Първанов управлява заедно с ГЕРБ и въведе убийствената пенсионна реформа. Сергей Станишев въведе плоския данък и се целуна с Местан на Орлов мост. А днес заяви, че Мария Габриел трябва да стане премиер и да има правителство ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ. Мая Манолова получи поста на омбудсман, благодарение на Борисов. Иван Таков направи сглобка в СОС с ПП-ДБ и ГЕРБ и внесе увеличението на заплатите на общинските съветници на 6000 лв. Единственото, което ги обединява е желанието за оглавяване на БСП и използването на партията за лични цели.

5. Подписката на над 50 члена на НС също е фалшива. В нея фигурират имена на хора, които не са членове на БСП. Има такива, които членуват в други партии. А някой от уж подписалите не знаят, че имената им фигурират в този списък.

6. Въпросът с лидерството в БСП се решава единствено от членовете на партията на пряк избор. Такъв ще има в края на годината. Всеки, който отговаря на условията може да се кандидатира и да спечели най-добрия.

7. Подобни прояви на прага на нови избори целят единствено удар по БСП и сваляне на резултатите.

8. Призоваваме лявомислещите хора и всеки, който споделя стремежа ни да се премахне задкулисието, паралелната държава, зависимостите и кражбите, както вътре в партиите, така и в държавата, да ни подкрепи като единствените, които не се прегърнахме с мафията, не ви излъгахме и предадохме.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ТЕЦ "Бобов дол" отново спря работа заради ремонт
ТЕЦ "Бобов дол" отново спря работа заради ремонт
Марко Одермат спечели малкия кристален глобус след анулиране на последното спускане
Марко Одермат спечели малкия кристален глобус след анулиране на последното спускане