НОВИНИ

Буферни паркинги за украинските бежанци във Варна

буферни паркинги украинските бежанци варна
bnt avatar logo
от БНТ
13:06, 16.03.2022
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Обмисля се създаването на буферни паркинги за идващите с автомобили във Варна украински бежанци. Това съобщи областният управител Благомир Коцев.

Нуждата от такива паркоместа става все по-голяма, защото сега част от хората спират в централните части или по паркинги в широкия център.

Обсъжда се паркингите да бъдат на територията на част от пристанищните зони на града или в голямото пространство на известен хипермаркет.

Около 500 - 600 души минават дневно през бежанския център в Двореца на културата и спорта във Варна, съобщи Благомир Коцев.

Служители на Областна администрация, общината и местната полиция ще подпомагат Държавната агенция за бежанците, каза областният управител.

Той съобщи, че хотели в “Златни пясъци” ще отворят врати за настаняване на бягащите от войната, водели се преговори и с курорта “Албена”.

Все още се обсъжда как и кой да прави тестове за COVID-19 на украинските бежанци, които пристигат в Двореца на културата и спорта. Обсъжда се идеята на границата да се правят тестове, ако бежанецът не е ваксиниран.

Репортер: Деян Михайлов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радослав Янков отпадна в квалификациите в Рогла
Радослав Янков отпадна в квалификациите в Рогла
Започва захлаждане с валежи от дъжд и сняг
Започва захлаждане с валежи от дъжд и сняг