Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

"Булгаргаз" сигнализира ГДБОП и ДАНС за измама от името на дружеството чрез фалшиви сайтове

от БНТ
16:44, 15.03.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
булгаргаз пусна търг доставка 500 000 mwh втечнен природен газ април 2023
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Ръководството на "Булгаргаз" ЕАД е сигнализирало отдел "Киберсигурност" при ГДБОП – МВР и Държавната агенция "Национална сигурност" за възможни опити за финансова измама от името на дружеството чрез фалшиви сайтове и публикации.

От дружеството посочват, че под заглавията "Булгаргаз", съвместно с българското правителство обяви създаването на инвестиционна платформа за всички в страната" и "Булгаргаз" е позволил на жителите на България търговия с газ" се тиражира информация с напълно измамно съдържание, използваща името на компанията и на изпълнителния ѝ директор, както и логото на дружеството. В публикациите се твърди, че "Булгаргаз" е създало инвестиционна платформа и гражданите, които инвестират в нея, ще имат гарантирана печалба от 300%. Подобни твърдения категорично не отговарят на истината.

Вижте съобщението в официалния сайт на "Булгаргаз" тук.

"Булгаргаз" ЕАД е търговско дружество, което не събира и не обработва лични данни на физически лица, няма инвестиционни проекти и респективно не търси инвеститори в лицето на българските граждани. Служители на "Булгаргаз" ЕАД не се обаждат по телефона, за да приканват граждани да инвестират в каквито и да било инвестиционни проекти.

В допълнение "Булгаргаз" ЕАД си запазва правото да предприеме съответните правни действия срещу лица или организации, които незаконно използват неговото име, влияние, лого, както и всяка друга информация, свързана с дружеството и управителните му органи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Унгария с четирима абсолютни дебютанти в групата за европейската квалификация срещу България
Унгария с четирима абсолютни дебютанти в групата за европейската квалификация срещу България
Стотици декари пасища изгоряха при пожар в Русенско
Стотици декари пасища изгоряха при пожар в Русенско