НОВИНИ

Буря нанесе щети на автомобили в Букурещ, червен и оранжев код за жеги в цяла Румъния

буря нанесе щети автомобили букурещ червен оранжев код жеги цяла румъния
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:43, 17.07.2024
Чете се за: 01:37 мин.
По света
Слушай новината

Пожарникарите от Инспектората за извънредни ситуации в Букурещ и Илфов се отзоваха снощи на 33 сигнала за паднали дървета, клони и опасни строителни елементи след буря със силен вятър, градушка и мълнии в столицата Букурещ и съседния окръг Илфов.

Между 16:30 ч. и 19:00 ч. пожарникарите са имали 30 сигнала за разчистване на паднали дървета и три за разчистване на застрашени от падане строителни елементи. Общо 14 превозни средства са били повредени от паднали дървета или клони, както и от елементи, откъснати от сгради.

Същевременно днес в цялата страна са обявени червен и оранжев код за опасно горещо време и подчертан топлинен дискомфорт. Максималните стойности на температурите ще достигнат 42 градуса.

В Южна и Централна Румъния е обявен червен код за горещини, с очаквани температури между 37 и 42 градуса. По румънското крайбрежие на Черно море се очакват температури от 33 до 36 градуса. Индексът температура - влажност ще превиши критичния праг от 80 единици. Минималните температури няма да паднат под 22-24 градуса, предупреждават синоптиците.

Оранжев код за горещини е обявен в северната част на страната. Там живакът в термометрите се очаква да достигне максимално 33-37 градуса. За столицата Букурещ днес се очакват максимални температури от около 41 градуса, а минималните ще бъдат от порядъка на 24-25 градуса.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ал-Итихад привлече поредна звезда на европейския футбол
Ал-Итихад привлече поредна звезда на европейския футбол
Депутатите зад Доган биха преговаряли с ПП-ДБ, но след връчването на втория мандат
Депутатите зад Доган биха преговаряли с ПП-ДБ, но след връчването на втория мандат