НОВИНИ

Царско село и Ботев (Враца) не се победиха, изпадащият ще се реши в последния кръг

царско село ботев враца победиха изпадащият реши последния кръг
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:37, 16.05.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Ботев (Враца) и Царско село завършиха при нулево равенство в среща от предпоследния 31-ия кръг на Първа лига.

Така, борбата за оцеляване в първенството ще се реши в последния кръг от кампанията, като двата отбора са с равен брой точки – по 25, но врачани са с по-добри показатели в преките мачове.

Двубоят на стадион „Христо Ботев“ предложи равностойна игра, като домакините, пред погледа на Йоан Бауренски, отправиха един точен удар повече по посока стража на „царете“ Хадим Ндиайе, но това не доведе до успех. В продължението на мача страстите се разгорещиха и главният съдия Георги Кабаков показа цели пет жълти картона в рамките на две минути, след като преди това бе декорирал Диего Фераресо от Ботев и Пиер Зебли от Царско село преди почивката.

В класирането и двата тима са с равен точков актив – по 25, но врачани са с по-добри показатели в преките мачове и при нови равенства в последния кръг, ще играят бараж за оставане, докато отборът на Стефано Макопи ще се подвизава във Втора лига през следващата кампания.

В последния кръг от сезона „царете“ приемат Локомотив (София), който след днешното равенство във Враца си осигури оставането в елита и на практика, като има пет точки повече от Ботев и Царско село.

Ботев (Враца) гостува на вече гарантиралия си оцеляването Пирин (Благоевград), като и двата мача са в събота, 21 май, от 19:15 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръководителят на спецпрокуратурата: Делата с неприключило разследване са стотици
Ръководителят на спецпрокуратурата: Делата с неприключило разследване са стотици
Макрон номинира Елизабет Борн за министър-председател на Франция
Макрон номинира Елизабет Борн за министър-председател на Франция