НОВИНИ

Царско село изпадна от Първа лига

царско село изпадна първа лига
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:14, 21.05.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Царско село завърши наравно 1:1 с Локомотив (Пловдив) в двубой от последния 32-и кръг на Първа лига. По този начин "царете" взеха последното 14-о място в крайното класиране и от новия сезон ще играят във второто ниво на професионалния футбол у нас.

"Железничарите" поведоха в резултата в 26-ата минута, когато Френ Чиряк стреля от пряк свободен удар отдясно на наказателното поле на домакините и с фалцов удар се разписа в мрежата зад вратаря Хадим Ндиайе, който при опита си да боксира топката, се размина с нея.

Десетина минути преди края на полувремето Венцислав Христов стреля по посока вратата на Локомотив, а топката се удари в ръката на Валентин Николов, който бе в собственото си наказателното поле. Главният рефер Валентин Железов посочи бялата точка, но решението му бе отменено от ВАР, тъй като според видеоповторенията ръката на Николов е прибрана до тялото му.

В последната минута на първата част Царско село получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Селсо Рапосо срещу Лукас Мартинс в пеналтерията на Локомотив (София). Зад топката застана Венцислав Христов, чийто удар бе спасен от стража на гостите Дамян Дамянов.

Четвърт час преди края на срещата "царете" изравниха. Венцислав Христов центрира от фаул в наказателното поле на "железничарите", където на втора греда резервата Андрей Йорданов с едно докосване се разписа.

Реферът Железов отсъди трета дузпа за съставът на Стефано Макопи дълбоко в добавеното време на срещата, когато Виржил Пинсон извърши нарушение срещу играч на домакините, който нахлу в пеналтерията на гостите. След спречкване между Юсуфа Яфа и Мартин Кавдански за това кой да бие дузпата, капитанът на "церете" стреля от бялата точка но стражът Дамянов отново спаси.

Равенството остави тимът на Царско село на последното 14-о място в класирането с актив от 26 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт код за силен вятър в 12 области утре
Жълт код за силен вятър в 12 области утре
Tурски ТИР се запали на магистрала "Тракия"
Tурски ТИР се запали на магистрала "Тракия"