НОВИНИ

Частните болници също лекуват болни с COVID-19

bnt avatar logo
от БНТ
10:11, 30.10.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Здраве

София традиционно е в червената зона в COVID болни. Резултатите от тестовете и в последното денонощие са критични и плашещи. Частните болници също участват с лечение на частни пациенти.

"Дали са общински, частни, университетски, държавни, няма никаква разлика, всички участват равно в решаването на този проблем. Навсякъде подготовката е в най-висока степен осъществена за такива пациенти, за обработване на пространствата, на ръцете, площите, на въздуха, така че всяка болница прави максималното, за да може да посрещне този проблем", каза Андрей Марков - управител на УМБАЛ "Аджибадем Сити Клиник".

На входа се проверяват дали пациентите имат температура и се отделят потоците от пациенти, които имат симптоми.

Близо 100 медици от "Пирогов" са с коронавирус

"Задължително го правим поради много причини и те са известни. Първата причина е да пазим самите пациенти тогава, когато има такива, които са инфектирани, за да не предават зараза на други, които също посещават лечебното заведение, след това пазим и персонала, защото персонала трябва да посреща тези, които трябва да бъдат лекувани без значение дали трябва да бъдат лекувани или не, дали са с или без COVID", обясни Андрей Марков.

В болницата в момента лекуват около 70 човека с COVID-19, a леглата.

Вижте още във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Али Соу: Много съм разочарован
Али Соу: Много съм разочарован
Пожар в района на Централна гара
Пожар в района на Централна гара