НОВИНИ

Челси има да си връща на Атлетико

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:46, 23.02.2021
Чете се за: 01:13 мин.
Шампионска лига

Най-интригуващият двубой от тазвечерната програма на Шампионската лига противопоставя отборите на Атлетико (Мадрид) и Челси.

Точно в 22 часа на "Арена Национал" в Букурещ "дюшекчиите" и "сините" от Лондон ще се впуснат в първи 1/8-финален сблъсък на най-престижния европейски клубен турнир.

По план срещата трябваше да се проведе в Мадрид на стадион "Уанда Метрополитано", но заради ограниченията в пътуването на английските тимове из Европа, от УЕФА преместиха домакинството на Атлетико в румънската столица.

Атлетико (Мадрид), който е недостижим лидер в класирането на Ла Лига, се намира в незавидна форма, след като постигна едва една победа с последните четири шампионатни срещи. "Рохибланкос" дори допуснаха изненадваща загуба у дома с 0:2 от Леванте през уикенда.

Срещу Диего Симеоне и компания се изправя отбор, който се съживи като феникс след идването на мениджъра Томас Тухел.

Под ръководството на немския специалист лондончани имат четири победи в последните си пет мача, като в последния кръг направиха изненадващо равенство 1:1 като гости на Саутхамптън.

Подобен резултат в Букурещ би бил отличен за "сините" от Лондон, тъй като ще остави много възможности пред тях да продължат напред.

Двата отбора са стари познайници в Европа, като са изиграли седем мача помежду си и са си разменили по две победи, а три пъти не са успявали да се победят. И седемте мача са се изиграли в периода между 2009 и 2014 година и спомените от тях са съвсем живи.

За последно Атлетико и Челси играха помежду си в елиминационната фаза на Шампионската лига през сезон 2013/14, когато на полуфиналите мадридчани излязаха краен победител с общ резултат 3:1.

Треньорът на Атлетико Диего Симеоне има доста кадрови проблеми за решаване. Поради наказание двубоя пропуска Киърън Трипиър, а контузени са Шиме Върсалко, Хосе Хименес, Яник Караско и Ектор Ерера. Добрата новина за Чоло е завръщането на Савич и Саул, които пропуснаха последния шампионатен двубой поради наказания.

От своя страна Тухел няма да може да разчита на опитния защитник Тиаго Силва, с когото работиха заедно в Пари Сен Жермен. Добрите новини за германеца са свързани със завръщането в групата на Кай Фавертц и Кристиян Пулишич. На линия е и Калъм Хъдсън-Одой.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Диего Симеоне: "Челси се промени много при Томас Тухел"
Диего Симеоне: "Челси се промени много при Томас Тухел"
Флик: Трябва да сме отговорни от самото начало
Флик: Трябва да сме отговорни от самото начало