НОВИНИ

Челси назначи Греъм Потър за нов мениджър

Греъм Потър
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:03, 08.09.2022
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Челси обяви назначението на Греъм Потър за нов мениджър на клуба след уволнението на Томас Тухел, съобщиха от пресслужбата на "сините".

47-годишният специалист се разделя с Брайтън, като оставя „чайките“ на четвърта позиция в класирането с 13 точки след четири победи в откриващите шест мача от новия сезон във Висшата лига. Потър впечатли останалите си колеги с изключително вълнуващия и офанзивен футбол, който практикува на „Амекс Стейдиъм“.

„Футболен клуб Челси е щастлив да приветства Греъм Потър за нов старши треньор на тима, присъединявайки се към нас за срок от пет години, за да донесе със себе си своя прогресивен футбол и иновативни треньорски методи в клуба“, написаха от клуба на официалния си сайт.

Задачата пред него на „Стамфорд Бридж“ ще бъде да разгърне потенциала на новите попълнения и да върне лондончани към победите след неубедителния старт на кампанията, белязан от три победи, едно равенство и две загуби за първенство, както и поражение от Динамо Загреб в Шампионската лига, което коства и работата на предишния мениджър на Челси Томас Тухел.

„Невероятно горд и развълнуван съм да представлявам Челси, този фантастичен клуб. Много съм ентусиазиран да си партнирам с новите собственици на клуба и очаквам с нетърпение да се запозная и да започна работа с вълнуваща група от играчи, като развия отбор и култура, с които нашите невероятни фенове да се гордеят. Искам да изкажа и сърдечните си благодарности към Брайтън енд Хоув Албиън, които ми осигуриха тази възможност и, в частност Тони Блум и всички играчи, треньорски щаб и привърженици за неспиращата подкрепа по време на престоя ми в клуба“, каза Потър, който ще дебютира начело на Челси при гостуването на Фулъм в градско дерби от седмия кръг на Висшата лига в събота, 10 септември, от 14.30 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-добрите български джудисти заминаха за турнир в Италия
Най-добрите български джудисти заминаха за турнир в Италия
С близо 2 промила алкохол е карал шофьорът, предизвикал катастрофата край Панчарево
С близо 2 промила алкохол е карал шофьорът, предизвикал катастрофата край Панчарево