НОВИНИ

Челси отстрани Плимут в продълженията след обрат

Челси Сесар Аспиликуета
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:00, 05.02.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Челси победи третодивизионния Плимут с 2:1 след продължения в 1/16-финален мач за Купата на Англия. Лондончаните надвиха опонентите си след обрат. Маколи Гилеспи изненада носителя на Шампионска лига на стадион "Стамфорд Бридж", но Сесар Аспиликуета и Маркос Алонсо донесоха успеха на тима си.

Наставникът на Челси Томас Тухел даде положителен тест за коронавирус преди сблъсъка и не успя да изведе отбора си.

Гостите откриха резултата с първия си точен изстрел в двубоя. Маколи Гилеспи засече с глава центриране от пряк свободен удар на Джордан Хаутън за 1:0.

"Сините" потърсиха изравнителното попадение и още в първата си атака след инкасираното попадение Матео Ковачич стреля в напречната греда. След половина час игра удар с глава на Калъм Хъдсън-Одой също срещна напречната греда. В 38-ата минута Матео Ковачич отново бе разочарован, след като този път шутира в лявата греда на противниковата врата.

Настоятелността на възпитаниците на Томас Тухел се отплати в 41-ата минута, когато Сесар Аспиликуета изравни резултата, след като засече с пета центриране на Мейсън Маунт.

След почивката Сесар Аспиликуета отново изпрати топката в противниковата врата, но попадението бе отменено заради засада.

Лондончани продължаваха да атакуват в търсене на обрата, но стражът на Плимут Майкъл Купър отрази изстрели на Сесар Аспиликуета и Мейсън Маунт, за да изпрати срещата в продължения.

В първите 15 минути Маркос Алонсо засече подаване на Кай Хаверц, за да донесе обрата на тима си.

Три минути преди края на двубоя гостите получиха дузпа след нарушение на Маланг Сар. Кепа Арисабалага спаси изпълнението на Райън Харди, за да донесе победата на своя клуб.

В другия сблъсък от турнира по същото време Уест Хем победи шестодивизионния Кидърминстър с 2:1 с гол в 121-ата минута.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Донски се класира за финала в Тунис
Александър Донски се класира за финала в Тунис
Мъж уби съпругата си в руенското село Ябълчево
Мъж уби съпругата си в руенското село Ябълчево