НОВИНИ

Челси привлече Рахийм Стърлиг, футболистът се сбогува с Манчестър Сити

Рахийм Стърлинг
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:05, 13.07.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Челси оповести трансфера на Рахийм Стърлинг. Футболистът обяви раздялата си с Манчестър Сити.

Крилото ще напуска "гражданите" след престой от седем сезона в клуба. 27-годишният футболист ще се присъедини към тима на Томас Тухел в САЩ, където протича предсезонната подготовка на лондончани.

Договорът на играча със "сините" ще бъде до 2027 г. с опция за удължаване с една година. Шампионът на Англия ще получи 47.5 млн. паунда за трансфера, а Рахийм Стърлинг ще получава заплата от 300 хил. паунда седмично.

"Седем сезона, 11 трофея и живот, изпълнен със спомени. Към треньорския щаб, който изигра огромна роля за развитието ми през годините, към съотборниците ми, които за мен станаха нещо много повече от тези, с които съм заедно на терена, към останалите служители и администратори в клуба, към феновете, които неуморно подкрепяха отбора, към всеки, свързан с Манчестър Сити – уважението ми към всички вас не може да бъде по-голямо. Благодарен съм всички всички върхове и спадове. Трудните моменти, тестваха моята сила и твърдост. Те ми помогнаха да застана пред вас в най-добрата си версия. Пристигнах в Манчестър 20-годишен, а днес си тръгвам като мъж. Благодаря ви за безкрайната подкрепа. За мен беше чест да нося фланелката на Манчестър Сити", написа той в социалните мрежи.

Рахийм Стърлинг премина при "гражданите" от състава на Ливърпул през 2015 г. и оттогава изигра 339 двубоя, в които отбеляза 131 попадения с екипа на "гражданите". С тима от Манчестър Стърлинг триумфира общо четири пъти във Висшата лига и веднъж в турнира за ФА Къп.

Медиите в Англия твърдят, че наставникът на столичани Томас Тухел е против привличането на Кристиано Роналдо, като вместо това предпочита трансфера на Рахийм Стърлинг

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР хвана 38 пияни шофьори и 21 дрогирани за ден
МВР хвана 38 пияни шофьори и 21 дрогирани за ден
"Продължаваме промяната" подаде документи за регистрация като политическа партия
"Продължаваме промяната" подаде документи за регистрация като политическа партия