НОВИНИ

Челси привлече Жоао Феликс

Феликс отбеляза 34 гола в 131 срещи, които изигра за Атлетико и помогна на тима да спечели титлата в Ла Лига пред 2021 година.

Жоао Феликс
Снимка: www.chelseafc.com
bnt avatar logo
от БНТ
15:58, 21.08.2024
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Челси привлече португалския офанзивен футболист Жоао Феликс от Атлетико Мадрид с договор за седем години, съобщи английският клуб.

Финансовите детайли по сделката не бяха разкрити, но английските медии съобщават, че Челси е платил 46 милиона паунда (59.95 милиона долара), за да осигури завръщането на 24-годишния Феликс на "Стамфорд Бридж".

Жоао Феликс впечатли по време първия си шестмесечен престой под наем в Челси през сезон 2022/2023, реализирайки 4 гола в 20 мача. Той прекара миналия сезон под наем в Барселона, вкарвайки 10 гола в 44 мача.

Атлетико Мадрид подписа с португалеца от Бенфика през 2019-а, когато постави клубен рекорд с похарчените 126 милиона евро (140 милиона долара). Феликс отбеляза 34 гола в 131 срещи, които изигра за Атлетико и помогна на тима да спечели титлата в Ла Лига пред 2021 година.

"Наистина съм щастлив да се завърна в Челси и нямам търпение да започна да играя. Виждам познати лица от последния път, когато бях тук, което винаги е хубаво", коментира Жоао Феликс в изявление.

Челси се изправя срещу швейцарския Сервет в плейофите на Лигата на конференциите в четвъртък, преди да гостува на Уулвърхямптън в мач от Висшата лига в неделя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изграждат нов завод за производство на соларни панели край Стара Загора
Изграждат нов завод за производство на соларни панели край Стара Загора