НОВИНИ

Челси пропиля аванс от два гола срещу Уулвърхямптън пред погледа на новия собственик

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:01, 07.05.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
челси пропиля аванс два гола уулвърхямптън погледа новия собственик
Слушай новината

Отборите на Челси и Уулърхямптън завършиха наравно 2:2 на "Стамфорд Бридж" в среща от 36-ия кръг на английската Висша лига.

Лондончани определено могат да съжаляват за този резултат, тъй като бяха повели с два бързи гола на Ромелу Лукаку между 56-ата и 58-ата минута, но впоследствие гостите намериха сили да стигнат до точката, като голът за 2:2 падна в седмата минута от добавеното време.

Междувременно двубоят бе изгледан на живо от Тод Боели, който по-рано днес бе представен като новия собственик на Челси.

След нулево първо полувреме домакините започнаха по-добре втората част и в 52-ата минута Ромен Саис повали Ромелъ Лукаку в наказателното поле и след преглед на ситуацията с ВАР домакините получиха право да изпълнят дузпата. Потърпевшият Лукаку застана зад топката и не сбърка, вкарвайки за 1:0.

Две минути по-късно пък отново белгиецът беше точен за 2:0, след като гостите допуснаха грешка при изнасянето на топката, която бе открадната от Кристиан Пулишич, който комбинира с Лукаку, а той се разписа с изстрел от дъгата на наказателното поле.

"Вълците" се върнаха в срещата в 79-ата минута чрез Франческо Тринкао, който завърши подобаващо контраатака на гостите, правейки много интересни финалните минути на мача.

Вдъхновени от попадението на Тринкао, Уулвс натиснаха в края на двубоя и закономерно стигнаха до изравнителния гол в седмата минута от добавеното време, когато Конър Коуди се разписа с глава от близко разстояние.

В класирането Челси е на третото място с актив от 67 точки, докато "вълците" са осми с 50 пункта и продължават да се надяват на място в европейските клубни турнири през следващата кампания.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да пиеш кафе на "Царя" - спомен за Писателското кафене
Да пиеш кафе на "Царя" - спомен за Писателското кафене
Млади български учени създадоха "умни очила" в помощ на незрящите
Млади български учени създадоха "умни очила" в помощ на незрящите