НОВИНИ

Челси се утвърди на третото място в Англия след минимален успех над Норич

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
10:00, 15.07.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Футбол
челси утвърди третото англия минимален успех норич

Футболистите на Челси надиграха състава на Норич с 1:0 в мач от 36-ия кръг на английската Висша лига и уверено бранят третата си позиция в класирането, като имат 4 точки аванс пред преследвачите Лестър и Манчестър Юнайтед.

Изпадналият Норич продължава на последното 20-о място с едва 21 точки. Единственият гол в срещата отбеляза французинът Оливие Жиру с глава в края на първата част.

В последните две срещи до края на първенството, лондончани ще гостуват на новия шампион Ливърпул идната сряда, а пет дни след това приключват кампанията с домакинство на Уувърхемптън.

През първото полувреме Челси владееше инициативата, търсеше гола, който да внесе необходимото спокойствие в редиците на момчетата, водени от Антонио Конте. Множество пропуски на Аспиликуета, Вилиан, Пулишич и Жиру обаче не позволиха на домакините да вкарат до самия край на полувремето.

Точно тогава - в добавеното време на първата част, Пулишич центрира в наказателното поле на гостите, там непокрит остана Жиру, който с глава преодоля вратаря Крул - 1:0.

Началото на втората част бе за гостите от Норич, които опитаха да демонстрират активност и да владеят и задържат топката по-дълго време, но до сериозни възможности за гол във вратата на лондончани така и не се стигна.

Постепенно и тази активност намаля, а Челси търсеше втори гол, с който на практика да реши крайния изход от срещата, но нови пропуски пред вратата на изпадналия от Висшата лига тим на Норич запазиха резултата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аталанта разгроми Бреша и се настани на втората позиция в "Серия А"
Аталанта разгроми Бреша и се настани на втората позиция в "Серия А"
ПФК Левски пуска в продажба част от акциите на Тити Папазов
ПФК Левски пуска в продажба част от акциите на Тити Папазов