НОВИНИ

Черно море се наложи над Черноморец Балчик в контрола

черно море картотекира отбора новия сезон двама моряците висят мача локо софия
Снимка: ПФК Черно море
bnt avatar logo
от БНТ
12:36, 31.07.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Черно море победи Черноморец Балчик с 3:0 контролна среща на стадион “Тича”. Спарингът бе уреден веднага, след като бе отменен мача на “моряците” с Левски от 4-ия кръг на Първа лига. Попаденията за Черно море реализираха Мазир Сула, Алекс Фернандес и Исмаил Иса.

Черно море стартира двубоя с натиск и още в 8-ата минута откри резултата. След центриране отдясно, Евгений Сердюк стреля с крак, но Иван Иванов изби, топката попадна в Мазир Сула, който от близо реализира за 1:0.

Ударно започна втората част за Черно море и още след подновяването на играта Ангел Ангелов проби отдясно и центрира към наказателното поле, където Матиас Курьор стреля, но стражът на гостите успя да спаси сигурен гол. Веднага след това Курьор заложи топката на Златев, който на скорост опита да я насочи към близкия ъгъл, стреля право в ръцете на вратаря.

В 64-ата минута “моряците” стигнаха до втори гол. Матиас Курьор отдясно намери Алекс Фернендес в наказателното поле, който пусна топката покрай вратаря за 2:0. В 66-ата минута Ангел Ангелов проби отдясно и центрира към Курьор, който вкара, но страничният съдия вдигна флага, че преди подаването топката е напуснала очертанията на терена и голът не бе зачетен.

В 70-ата минута резултатът стана класически. След центриране от корнер на Николай Златев, Матиас Курьор стреля с глава. Топката се отби в напречната греда и попадна в Иса, който вкара за 3:0. В следващата минута Николай Златев получи пас на границата на наказателното поле, и стреля в далечния ъгъл, но попадението не бе зачетено заради засада.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Войната в Украйна: Руска атака в Николаев, евакуация от Донецк
Войната в Украйна: Руска атака в Николаев, евакуация от Донецк
Взривове в склад за боеприпаси на Емилиян Гебрев в Карнобат (СНИМКИ)
Взривове в склад за боеприпаси на Емилиян Гебрев в Карнобат (СНИМКИ)