НОВИНИ

Черно море стартира контролите с разгромна победа над Спартак Плевен

черно море стартира контролите разгромна победа спартак плевен
Снимка: ПФК Черно море
bnt avatar logo
от БНТ
20:32, 22.06.2023
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Черно море победи Спартак Плевен с 5:0 в първата си контролна среща от лятната подготовка.

Срещата се игра на стадиона в Тетевен, където Черно море е на лагер. Двамата централни нападатели на Черно море Атанас Илиев и Исмаил Иса вкараха по два гола, а петото попадение бе дело на Кристо Яначков. В мача се включи завърналият се в Черно море и засега единствено ново попълнение на „моряците“ Пабло Гарсия.

Варненският тим започна по-добре срещата и успя да открие резултата още в 11-ата минута. Мартин Милушев открадна топката в половината на гостите, пусна пас към Цветомир Панов, а той изведе Атанас Илиев в добра позиция. Нападателят на „моряците“ върна топката към Кристо Яначков, който от малкото наказателно поле вкара за 1:0. В 15-ата минута Мазир Сула стреля опасно от пряк свободен удар, но топката премина на сантиметри от вратата на плевенския тим. В 22-рата минута Сула центрира успоредно в наказателното поле на Спартак, а Атанас Илиев засече топката за 2:0. След половин час игра Николай Костадинов, Берк Бейхан и Мишаел Алвес замениха Пабло Гарсия, Едгар Пашеко и Яначков.

В 35-ата минута Мишаел Алвес финтира бранител отдясно, влезе навътре и отправи силен удар, но вратарят успя да избие. Две минути по-късно Атанас Илиев получи топката в наказателното поле на Спартак с гръб към вратата, обърна се и стреля и вкара трети гол за Черно море в мача и негов втори в двубоя.

В 54-ата минута влезлият на почивката вратар на „моряците“ Денислав Стойчев показа класа, след като спаси удар с глава отблизо след центриране отляво. Малко по-късно Мишаел Алвес, Николай Костадинов и Берк Бейхан отстъпиха местата си на Константин Грахльов, Алекс Фернандес и Радиян Илиев. В 70-ата минута Васил Панайотов стреля фронтално срещу вратата, но стражът на плевенчани успя да спаси. В 75-та минута Александър Василев центрира отляво, а Исмаил Иса засече топката с глава от добра позиция, но ударът му беше неточен. В 82-та минута „моряците“ поведоха с 4:0. Матеус Машадо открадна топката в половината на Спартак и изведе Алекс Фернандес сам срещу вратаря, който вместо да вкара намери Исмаил Иса вдясно, а нападателят на празна врата реализира четвърти гол. Само две минути по-късно отново Исмаил Иса оформи крайното 5:0.

Следващата проверка на Черно море по време на лагера в Тетевен е на 27 юни срещу Етър Велико Търново. На 29 юни в последната си контрола в Тетевен „моряците“ ще срещнат тима на Ботев Враца. След завръщането във Варна играчите на Илиан Илиев имат планирани още три проверки. На 5 юли "моряците" ще играят две контроли - с Дунав Русе и Добруджа. Последната проверка е на 8 юли (събота) срещу Черноморец Балчик.

В първия кръг от новия сезон на efbet Лигата Черно море гостува на Арда в Кърджали.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец постигна минимална победа над Марек Дупница в първата си контрола
Лудогорец постигна минимална победа над Марек Дупница в първата си контрола
На дъното на Атлантическия океан - какви са рисковете пред мисиите до отломките на "Титаник"
На дъното на Атлантическия океан - какви са рисковете пред мисиите до отломките на "Титаник"