НОВИНИ

Черно море стартира подготовка с ново попълнение

Вицешампионът обяви нов вратар.

черно море стартира подготовка ново попълнение
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
16:25, 12.06.2024
Чете се за: 04:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Вицешампионът Черно море започна днес подготовката си за новия сезон в Първа лига. Под аплодисменти на фенове на отборатреньорът Илиан Илиев изведе футболистите за първа тренировка на стадион "Тича" във Варна.

"Знаете, че искахме да продължим с Иван Дюлгеров, Пабло Гарсия и Атанас Илиев, но тримата обявиха, че имат желание, но искат да чакат за чужбина. Мисля, че Пабло Гарсия дори е подписал някъде. Билал Бари идва в събота и започва с нас, докато Илиан Илиев – младши се прибира в Аполон, има договор", каза пред медиите специалистът.

Илиев обяви, че треньорският щаб иска да вземе един халф. Брено Тейшейра започва подготовка, надяваме Уеслен Жуниор до лагера да започне да тренира с отбора, обясни наставникът и допълни, че в понеделник трябва да му махнат конците от челюстта.

"Чакаме халф и двама офанзивни играчи. Преотстъпеният Велислав Василев се връща в отбора. Групата - заедно с връщащите се от националните отбори ставаме малко повече, със сигурност ще има освободени хора или преотстъпени, но на този етап нека да видим какво ще вземем. Имаме разговори с няколко футболисти, но не става бързо", коментира Илиан Илиев.

Подготовка с Черно море започват и юношите на клуба Георги Венциславов, Костадин Крахльов и Пламен Аршев.

Запитан кога очаква Брено Тейшера да се завърне Илиев посочи, че кръстна връзка е специфична контузия, някои се връщат много бързо, други не толкова бързо. Така че да не бързаме с прогнозите за него и за Уеслен Жуниор, каза специалистът.

Лятната подготовка на Черно море ще премине на няколко етапа. Участникът в Лигата на конференциите е предвидил седем контроли. Първият съперник на вицешампионите e тимът на Фарул, а мачът ще се проведе на 21 юни в Констанца. Два дни след това тимът отива на лагер в Тетевен, където ще останат до 5 юли.

На 25 юни "моряците" срещат носителя на купата на страната Ботев Пловдив, а на 27-ми ще мерят сили с Ботев Враца. На 3 юли пък е планирана приятелска среща с Левски.

След завръщането си у дома Черно море ще изиграе две проверки в един ден. На 10 юли съперници на варненци ще бъдат Дунав Русе и Фратрия. Последната контрола на "зелено-белите" през лятната пауза е срещу тима на Добруджа на 13 юли.

Контроли:
21 юни
Черно море - Фарул Констанца
25 юни
Черно море - Ботев Пловдив
27 юни
Черно море - Ботев Враца
3 юли
Черно море - Левски
10 юли
Черно море - Дунав Русе, Черно море - Фратрия
13 юли
Черно море - Добруджа

Вицешампионът обяви и първото си лятно попълнение. Това е вратарят Пламен Илиев, който подписа договор с "моряците" и ще носи екипа на варненци през новия сезон.

Пламен Илиев е на 32 години, роден в Ботевград. Започва кариерата си в юношеските формации на местния Балкан, като през 2006 е закупен от Видима Раковски. У нас той проби именно с тима на Видима-Раковски, където изигра 35 мача. През 2011 година е продаден в Левски, където записва 104 мача до 2015 година. Последва трансфер в Ботошани, след което игра за още един румънски тим – Астра. В началото на 2019-а Илиев премина в Лудогорец, а през есента на 2021-а отива в Динамо Букурещ, откъдето бе трансфериран в Херманщадт. За последно е носил екипа на Университатя (Клуж).

Илиев ще замени в Черно море национала Иван Дюлгеров, чийто договор изтече и ще продължи кариерата си в чужбина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва издаването на лични карти с биометрични данни
Започва издаването на лични карти с биометрични данни
Мечка се разходи в столичния квартал "Бояна" (ВИДЕО)
Мечка се разходи в столичния квартал "Бояна" (ВИДЕО)