НОВИНИ

Черноморец Бургас надви драматично Рилски спортист у дома в битката на върха в НБЛ

В своята зала "Бойчо Брънзов" в Бургас домакините се наложиха с 88:87, а победната стрелба за тях реализира Ладариен Грифин малко повече от 4 секунди преди финалната сирена

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:09, 07.04.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Снимка: НБЛ
Слушай новината

Черноморец Бургас надигра драматично с 88:87 (17:19, 20:24, 22:20, 29:24) у дома състава на Рилски спортист в голямото дерби на върха от 28-ия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ).

Успехът в зала "Бойчо Брънзов" в Бургас почти сигурно гарантира на "акулите" първото място в края на редовния сезон, като в момента те са лидери с баланс 23-5, докато самоковци са втори с показатели 21-7.

В Бургас двата тима предложиха истинско зрелище за феновете по трибуните, като в големи периоди от срещата предимството в резултата беше на страната на гостите, но в крайна сметка това не се оказа достатъчно за успеха.

На няколко пъти в хода на мача баскетболистите на Людмил Киров съумяваха да дръпнат с 6-7 точки, а най-големият им аванс достигна 8 при 45:37 в началото на третата четвърт, докато в същото време бургазлии успяха само веднъж да поведат с повече от един пункт, което се случи след точно изпълнени наказателни удари от страна на Травис Макконико за преднина от 70:67 в полза на домакините.

Впоследствие обаче "скиорите" отново си върнаха водачеството, откъсвайки се на две притежания при 85:79, за да дойде и драматичната развръзка в двубоя.

Два успешни опита на Алекс Уандие от фаул позволиха на Черноморец да намали изоставането си при 83:86, но Алън Арнет също бе точен от линията, за да направи аванс на гостите 87:83. Тройка на Христо Захариев свали разликата само на точка при 86:87, а два пропуска на Майкълин Скот от наказателни удара дадоха възможност за последно нападение на домакините. Така се стигна до последните 4 секунди на мача, в които първо Ладариен Грифин избухна с безценен кош, който изведе "акулите" напред при 88:87, а в самия край Скот пропусна и така победата за бургазлии остана.

Най-резултатен за състава на Васил Евтимов стана Травис Макконико със своите 26 точки, капитанът Христо Захариев добави 19, а Андрей Иванов се отчете с 14.

От другата страна Чавдар Костов реализира 18 пункта за Рилски спортист, докато Майкълин Скот и Джон Флорвиъс завършиха с по 14.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обстрели с ракети между сектори "Г" и "А" и сблъсъци на дербито Левски - ЦСКА
Обстрели с ракети между сектори "Г" и "А" и сблъсъци на дербито Левски - ЦСКА
Георги Иванов: Вече не върви въпросът кой очаквам да победи между Левски и ЦСКА
Георги Иванов: Вече не върви въпросът кой очаквам да победи между Левски и ЦСКА