НОВИНИ

Черноморец Бургас удари Берое като гост на старта в НБЛ

"Акулите" се наложиха с 86:74, а звездата на вечерта за победителите се казваше Шон Смит, който приключи с "трипъл-дабъл" - 20 точки, 15 борби и 12 асистенции

черноморец бургас удари берое гост старта нбл
bnt avatar logo
от БНТ
20:58, 09.10.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Черноморец Бургас започна с убедителна победа новия сезон в Националната баскетболна лига (НБЛ), след като в последния мач от първия кръг надви Берое с 86:74 (17:4, 24:22, 29:26, 16:22) като гост в зала "Общинска" в Стара Загора.

"Акулите" на практика отказаха съперника си още през първата част, в която натрупаха двуцифрена преднина и не я изпуснаха до последно, а с "трипъл-дабъл" за успеха се отличи Шон Смит.

В същото време своя дебют начело на старозагорци направи новият старши треньор Никола Василев, чието назначение беше обявено само няколко часа преди началото на срещата.

Двубоят започна кошмарно за Берое, които след откриващия кош на Николай Титков инкасираха 17 безответни точки от страна на гостите и в крайна сметка резултатът след откриващите десет минути беше 17:4 в полза на Черноморец.

Кратък импулс в играта на домакините в началото на втората четвърт намали разликата на 8, но те стреляха едва 27% от игра през първото полувреме. В същото време бургазлии вкараха много точки на бърза атака, поддържайки почти перфектен процент под коша и закономерно се оттеглиха на почивката с аванс от 41:26.

След паузата Берое вдигна успеваемостта си, но не успяваше да опази Шон Смит, който оформи своя "трипъл-дабъл" още в третата част. На два пъти дори преднината на "акулите" премина границата от 20 точки, а преди заключителния период баскетболистите на Васил Евтимов водеха със 70:52.

В оставащото време Черноморец допусна спад в играта си, от който Берое се възползва и заличи част от пасива си, но силите не стигнаха за нещо повече от малко по-почетна загуба.

Травис Макконико стана най-резултатен за победителите с 25 точки. Шон Смит записа "трипъл-дабъл" - 20 точки, 15 борби и 12 асистенции само с два пропуска от игра, Христо Захариев добави 11 точки, а с 10 завърши Тони Троча.

За домакините от Берое Даръл Дейвис реализира 17 пункта, с 16 е Джабари Крейг, Антун Маричевич добави 11, а 10 вкара Николай Титков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фалшива страница на столичния зоопарк събира лични данни
Фалшива страница на столичния зоопарк събира лични данни
Хамас заплаши да убива пленници, ако Израел продължи атаките, но и обяви готовност за преговори
Хамас заплаши да убива пленници, ако Израел продължи атаките, но и обяви готовност за преговори