НОВИНИ

Черноморец остава непобеден в НБЛ с успех в гостуването на Академик Пловдив

Бургазлии постигнаха девета победа в шампионата

БК Черноморец Бургас
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:49, 29.11.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Черноморец Бургас продължава победата си серия в Националната баскетболна лига за мъже. Играчите на старши треньора Васил Евтимов надделяха над Академик Пловдив със 79:66 (22:18, 14:19, 21:16, 22:13) като гост в среща от 9-ия кръг на шампионата и по този начин записаха девети пореден успех от началото на сезона.

Черноморец продължава да бъде единственият непобеден състав в първенството и води в класирането с перфектен баланс от 9 победи в 9 мача. Академик пък записа седмо поражение през кампанията. Пловдивските „студенти“ са с 11 точки в актива си, колкото имат отборите на Берое и Черно море Тича, като трите тима заемат последните три места в подреждането.

Мачът в зала „Сила“ започна с много грешки в нападение на домакините и Черноморец стартира със серия от 9:0. Постепенно обаче баскетболистите на Йордан Янков повишиха ефективността си в атака и в края на първата част изоставаха само 4 точки – 18:22.

Пловдивските „студенти“ пренесоха импулса в играта си във втората четвърт, в която съумяха да ограничат своя съперник под коша и така се оттеглиха с точка аванс на почивката – 37:36.

След паузата двата тима продължиха да бъдат равностойни и третата част вървеше кош за кош. Домакините поведоха с 49:43, но Черноморец бързо навакса изоставането си дори отвори преднина от 57:53 преди последните 10 минути.

Гостите от Бургас стартираха по-силно в последната четвърт и увеличиха аванса си до 14 точки при 71:57 в средата на частта, след което не допуснаха изненада, за да се поздравят с крайния успех – 79:66.

Най-резултатен за победата на Черноморец стана Ладариен Грифин с 20 точки, а 17 добави капитанът на тима Христо Захариев.

За домакините новото попълнение Ренел Къмингс реализира 17 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Срещу мръсния въздух: Без стари коли в центъра на София от 1 декември
Срещу мръсния въздух: Без стари коли в центъра на София от 1 декември
Нов фолклор в интернет: Закуската с парти грила в енергото вдъхнови мрежата
Нов фолклор в интернет: Закуската с парти грила в енергото вдъхнови мрежата