НОВИНИ

Черноморец срази ЦСКА като гост и си гарантира първото място в края на редовния сезон в НБЛ

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:06, 13.04.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
черноморец срази цска гост гарантира първото края редовния сезон нбл
Слушай новината

Черноморец Бургас си гарантира първото място в края на редовния сезон в Националната баскетболна лига (НБЛ), след като в среща от 30-ия кръг на шампионата надигра с 94:78 като гост състава на ЦСКА.

По този начин момчетата на Васил Евтимов вече са с баланс 25-5 и си гарантираха, че не могат да бъдат изместени от върха в подреждането в оставащите си два двубоя и ще влязат в плейофите като отбора с най-добри показатели.

В същото време "червените" са с показатели 14-16 и със сигурност ще приключат редовния сезон на петата позиция в първенството, което ще означава, че те няма да могат да разчитат на домакинско предимство във фазата на директните елиминации.

Този следобед в София домакините започнаха мача по-добре, но благодарение на точните стрелби от дистанция на Христо Захариев и Тони Троша "акулите" намериха правилния път към обрата и след първата четвърт имаха аванс от 22:20. В хода на втората част гостите дори съумяха да изградят и двуцифрена преднина при 37:26, но баскетболистите на Росен Барчовски реагираха и до почивката намалиха част от пасива си, за да се оттеглят двата тима при 50:45 в полза на бургазлии.

След подновяването на играта съставът на Черноморец отново вдигна темпото, осигурявайки си най-големия си аванс от началото на срещата при 65:47. "Армейците" опитаха да отговорят чрез Венцислав Петков и Александър Радукич, които за кратко върнаха разликата до едноцифрена, но в крайна сметка заключителният период в двубоя стартира при 71:61 в полза на гостите. ЦСКА обаче далеч не беше казал последната си дума и в хода на решителните десет минути стопи изоставането си до само две притежания - 70:76, но все пак носителят на Купата на България не допусна да се стигне до обрат и след по-добра игра във финалните епизоди от мача се поздрави в крайния успех.

За "акулите" Тони Троша бе над всички с 22 точки, 15 добави Травис Макконико, а капитанът Христо Захариев се включи с 15.

От другата страна Георги Боянов се отчете с 18 пункта за "червените", докато Александър Радукич и Дамян Минков завършиха с по 12, като за втория те дойдоха от пейката.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 1 май каним 25 партии за дискусия за модерна лява политика, обяви Нинова
На 1 май каним 25 партии за дискусия за модерна лява политика, обяви Нинова
300 пенсионери ще бъдат зарадвани с внимание и храна за Великден
300 пенсионери ще бъдат зарадвани с внимание и храна за Великден