НОВИНИ

Чеслав Михниевич няма да продължи да води Полша

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:15, 22.12.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
чеслав михниевич продължи води полша
Слушай новината

Националният отбор на Полша стана поредният, който се раздели със своя селекционер след края на световното първенство в Катар, след като по-рано днес от Полския футболен съюз обявиха, че няма да удължат договора на наставника Чеслав Михниевич.

52-годишният специалист застана начело на "Дружина полска" през януари тази година, заменяйки на поста напусналия в посока бразилския Фламенго Пауло Соуса. През март пък Михниевич успешно класира отбора си за Мондиала в Катар след успех с 2:0 във финалния плейоф срещу Швеция.

На световното първенство пък полският селекционер помогна на Роберт Левандовски и компания да преодолеят груповата фаза за първи път от 1986 година насам, но походът на Полша бе спрян на 1/8-финалите след загуба с 1:3 от Франция.

Въпреки това по време на целия си престой като селекционер Чеслав Михниевич често беше критикуван заради дефанзивния си стил на игра и в крайна сметка от Полския футболен съюз са взели решение да не продължат контракта му.

"След като направихме анализ на цялата информация, Полският футболен съюз реши да не удължава договора на Михневич, който изтича в края на годината", се казва в изявление на централата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БДЖ без възможност за онлайн проверка на разписанието на влаковете
БДЖ без възможност за онлайн проверка на разписанието на влаковете
Над 700 училища запазват медиаторите си
Над 700 училища запазват медиаторите си