НОВИНИ

Четири финала за България на боксовия турнир в Будва

bnt avatar logo
от Калоян Николов
19:59, 21.05.2021
Чете се за: 01:22 мин.
Бокс
четири финала българия боксовия турнир будва
Снимка: БФ Бокс
Слушай новината

България ще има четирима боксьори на финалите на международния турнир за юноши и младежи за Купа "Черна гора", който се провежда в Будва.

До този развой се стигна, след като днес Даниел Кирилов се класира за мача за титлата при 56-килограмовите при младежите. Той победи Иван Галкин от Украйна и в събота ще се изправи срещу друг представител на тази силна школа – Айдер Абдураимов.

Така Кирилов се присъедини към друг от боксьорите ни при младежите, който ще играе на финал – Георги Стоев. В категория до 91 килограма той ще срещне местния талант Джордже Лаинович.

При юношите България ще е също с двама финалисти. На ринга за златото утре Любослав Методиев (50 кг.) ще се изправи срещу Леонард Лима от Северна Македония, а Викторио Илиев (54 кг.) ще срещне азербайджанеца Махамадали Гашимзаде.

В днешния ден талантите ни допуснаха две поражения на полуфинал. При юношите Жан-Божидар Сидеров (70 кг.) отстъпи на шведа Аксел Харстед, а при младежите Румен Руменов (69 кг.) загуби от украинеца Вячеслав Бригаденко.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без загубен сет: Адриан Андреев на 1/2-финал в Пенсакола
Без загубен сет: Адриан Андреев на 1/2-финал в Пенсакола
Екоминистърът: Санкция от ЕК за замърсения въздух е неизбежна
Екоминистърът: Санкция от ЕК за замърсения въздух е неизбежна