НОВИНИ

Четири титли за боркините ни от турнира в Истанбул

четири титли боркините турнира истанбул
Снимка: БФ Борба
bnt avatar logo
от БНТ
11:35, 27.06.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Четири титли спечелиха националките ни по борба на турнира „Яшар Догу“ в Истанбул, който е последна проверка преди олимпийските игри Токио 2020.

Световната и двукратна европейска шампионка Тайбе Юсеин постигна 4 победи в категория до 62 кг, като на финала победи Аявлум Касимова (Казахстан) с 13:2.

Евелина Николова (59 кг), двукратна европейска вицешампионка, също записа 4 успеха, а в решителната схватка за златото тушира Eйми Беллавиа (Канада).

Еврошампионката Миглена Селишка обаче се нуждаеше от 5 победи, за да ликува при 50-килограмовите. На финала нашето момиче победи двукратната световна вицешампионка Алина Вук (Румъния) с 9:2.

Първа в категория до 65 кг стана и София Георгиева след 3 успеха, като на финала се справи с Айна Темиртасова (Казахстан) с 3:1.

Днес на финала ще се бори Мими Христова (68 кг), като нейна съперничка ще бъде Оливия ди Бакко (Канада), шампионка от панамериканските игри. Европейската ни шампионка от 2020 г. до момента има 3 победи.

„Много добра проверка преди олимпиадата, момичетата все още не са във върхова форма, но показаха невероятен характер“, каза селекционерът Петър Касабов.

При мъжете в свободния стил Георги Вангелов, който е с квота за олимпиадата, се окичи с бронз в категория до 57 кг, след успех с технически туш над грузински борец.

Снимки: БФ Борба

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мълния изпепели ферма с животни край Разлог
Мълния изпепели ферма с животни край Разлог
Мъж загина при пожар в пазаржишкото село Огняново
Мъж загина при пожар в пазаржишкото село Огняново