НОВИНИ

Четирима български боксьори са финалисти в Румъния

Ангел Димитров Викторио Илиев Константин Костов Ивайло Петров
Снимка: Българска федерация по бокс
bnt avatar logo
от БНТ
14:32, 25.06.2022
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Българските боксьори продължават отличното си представяне на силния турнир „Gheorgheni Open“, който се провежда в Румъния.

Четирима наши таланти се класираха за финала на надпреварата, която е за ученици, юноши и девойки. Участие в нея взеха близо 250 състезатели от 13 държави. И четиримата ни представители на полуфиналите постигнаха победи в петъчния ден и ще боксират в неделя за златни медали.

Ангел Димитров (48 кг) срази с 5:0 съдийски гласа представителя на домакините Алберто Борлан и ще срещне утре друг румънец – Давид Варга.

При 57-килограмовите Викторио Илиев наложи волята си над Арун Тудориу (Рум) с 3:2 гласа, а за титлата ще спори с азера Газимзаде Мухамадали.

Константин Костов (60 кг) се справи с категоричното 5:0 с унгареца Андраш Майлат и от златото го дели местния боксьор Стефан Ставри.

В категория до 80 килограма Ивайло Петров показа характер срещу друг унгарец - Солт Дунай и също постигна успех с 3:2 гласа. Така в неделя той ще срещне румънеца Козмин Булеу.

Така четиримата продължават участието си в турнира в северната ни съседка. Освен тях, медал спечели и Татяна Любенова (70 кг), която взе бронз.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празник на черешата се провежда в Кюстендил
Празник на черешата се провежда в Кюстендил
Ива Митева: Ако третият мандат отиде при ИТН, отговорното поведение би било да се опита
Ива Митева: Ако третият мандат отиде при ИТН, отговорното поведение би било да се опита