НОВИНИ

Четирима полицаи са ранени, а 39 фенове са арестувани преди мача от Лигата на конференциите между Астън Вила и Легия Варшава

трима полицаи ранени инциденти двубоя астън вила легия варшава турнира лига конференциите
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:43, 01.12.2023 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Четирима полицаи бяха ранени, а 39 фенове са арестувани преди мача между Астън Вила и Легия Варшава. От полицията в Уест Мидландс съобщиха, че привържениците на полския отбор не са допуснати до стадиона, след като са хвърляли ракети по служители на реда преди началото на двубоя от груповата фаза в Лигата на конференциите в четвъртък вечерта.

Кметът на Уест Мидландс Анди Стрийт призова шефовете на УЕФА да предприемат "решителни действия", като благодари на "смелите служители" и критикува "неприятните сцени" пред "Вила Парк" в Бирмингам.

По полицията са хвърляни различни предмети, а гостуващите запалянковци бяха държани на паркинг при победата за Астън Вила с 2:1 срещу Легия.

"Много неприятни сцени пред "Вила Парк". Полицията успя да се справи с тях. Огромни благодарности към смелите служители на реда, които се изложиха на опасност, за да предпазят другите. Вярвам, че сега УЕФА ще действа бързо, за да предприеме решителни мерки", написа Стрийт в социалните мрежи.

Един от ранените полицаи е бил откаран в болница, докато два полицейски коня и две полицейски кучета също са били ранени.

"Това трябваше да бъде една страхотна футболна вечер, на която да се насладят всички фенове. Имаше ужасяващи сцени, при които привържениците застрашиха нашите служители", заяви главният инспектор Тим Робинсън.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите приеха на първо четене бюджета на НЗОК
Депутатите приеха на първо четене бюджета на НЗОК
Как да потърсите правата си, ако ви спрат тока за дълго време - вижте съветите на омбудсмана
Как да потърсите правата си, ако ви спрат тока за дълго време - вижте съветите на омбудсмана