НОВИНИ

Седем отбора продължават към елиминациите в Лигата на конференциите

седем отбора продължават елиминациите лигата конференциите
bnt avatar logo
от БНТ
07:39, 01.12.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Европейски футбол
Слушай новината

В четвъртък вечер се изиграха срещите от 5-ия кръг в Лигата на конференциите. И този път драмата съпътстваше много от мачовете, включително и този на българския шампион Лудогорец, който изтръгна изключително ценна победа с 2:1 над Спартак Търнава в последната секунда.

Общо 7 отбора намериха място в следващата фаза на турнира. Това са Астън Вила, Фиорентина, Бодьо/Глимт, Лил, Слован Братислава, Гент и Макаби Тел Авив.

Лил излезе от група А, след като стигна до решаваща победа с 2:0 над Олимпия Любляна като гост. В другия мач Слован Братислава надигра Клаксвик с 2:1 и също взе билет за следващата фаза.

В група В Гент разби с 4:1 Заря Луганск и си гарантира участие в турнира и напролет.

Същото стори и Макаби Тел Авив след успеха си с 2:1 като гост на Брейдаблик в другия мач.

В мач от група С, Динамо Загреб взе задължителна победа над Астана в Казахстан и е с големи шансове да излезе от групата. Виктория Пилзен пък продължи наказателното си акция в групата, постигайки пети пореден успех, този път с 1:0 в гостуването си на Балкани.

Турският гранд Бешикташ претърпя поредно унижение в Европа, след като допусна поражение с 0:5 от Брюж в Истанбул в група D. В другия мач Бодьо/Глимт победи Лугано с 5:2 и по този начин намери място в следващата фаза на турнира.

Астън Вила победи с 2:1 Легия Варшава в пряк сблъсък за първото място в група E, като по този начин официално подпечата билета си за следващата фаза на турнира.

В другия двубой в групата АЗ Алкмаар победи с 1:0 Жрински (Мостар) и така запази надежди за класиране напред.

В група F също бе интересно. Фиорентина изтръгна труден успех с 2:1 над Генк, но той бе с огромна стойност, защото класира италианците за елиминациите.

В другия мач Ференцварош обърна Чукарички с 2:1 като гост и също направи нова важна крачка към голямата си цел - излизането от групата.

В група G интригата не бе толкова голяма, тъй като Айнтрахт Франкфурт и ПАОК вече си бяха осигурили продължаването напред, но се изправиха в пряк спор за първото място и гърците надделяха с 2:1. В другия мач Абърдийн и ХИК направиха реми - 2:2.

В група Н, където е и Лудогорец, бе доста интересно. Освен, че българският шампион спечели инфарктно своето гостуване в Търнава, в другия мач Нордселанд записа впечатляващ успех с 6:1 над Фенербахче и заплете изключително много ситуацията преди последните мачове.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недоволство в Дупница заради изграждане на фотоволтаичен парк
Недоволство в Дупница заради изграждане на фотоволтаичен парк
Ген. Мутафчийски за състоянието на Патриарха: Светият Синод е упълномощен да дава информация, а не ВМА
Ген. Мутафчийски за състоянието на Патриарха: Светият Синод е упълномощен да дава информация, а не ВМА