НОВИНИ

Лудогорец измъкна успеха в Търнава в последната секунда и продължава да мечтае да играе в Европа и напролет

В другата среща от група "Н" Норшеланд разби с 6:1 у дома Фенербахче и така завърза още повече борбата за първите две места в крайното класиране

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:56, 30.11.2023
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
лудогорец измъкна успеха търнава последната секунда продължава мечтае играе европа напролет
Слушай новината

Българският шампион Лудогорец запази живи надеждите си за преодоляване на груповата фаза в турнира Лига на конференциите, след като стигна до драматичен успех с 2:1 при гостуването си на Спартак Търнава.

Големият герой за разградчани се казваше Матиас Тисера, който буквално с последното действие в мача донесе победата за своя тим.

По този начин "орлите" се изкачиха на 2-ото място в подреждането на своята група "Н" с актив от 9 точки, колкото има и състава на Фенербахче, но турският гранд засега остава 3-и, тъй като днес допусна кошмарно поражение с 1:6 при гостуването си на Нордшеланд. С тази гръмка победа пък датчаните оглавиха класирането с 10 точки.

В последния кръг след две седмици Лудогорец ще посрещне в Разград "тигрите" и при победа ще си гарантира продължаване напред в третия по сила европейски клубен турнир, а при благоприятен резултат от двубоя между Фенербахче и Спартак Търнава в Истанбул момчетата на Георги Дерменджиев могат дори да завършат групата като победител.

Иначе двубоят на стадион "Антон Малатински" в Словакия премина при едно безинтересно първо полувреме, което ще бъде запомнено единствено с отменения гол на Бърнард Текпетей заради засада.

След почивката българският тим започна по-осезаемо да притиска домакините и в крайна сметка успя да открие резултата в 74-ата минута чрез Квадво Дуа, който се възползва от хитра асистенция на Бърнард Текпетей.

Отговорът на Спартак Търнава обаче не закъсня и само четири минути по-късно Даниел възстанови равенството с прецизно изпълнение от дистанция.

Този гол принуди Лудогорец отново да се хвърли в предни позиции и в 86-ата минута разградчани получиха златен шанс да си върнат аванса в резултата, но Оливие Вердон пропусна да отбележи от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Адриан Желкович.

Въпреки тази пропиляна възможност гостите продължиха да атакуват и усилията им все пак бяха възнаградени в петата минута на добавеното време, когато Матиас Тисера отправи слаб удар, който не трябваше да представлява проблем за стража на Спартак Доминик Такач, но вместо това словашкият страж изпусна топката, която се върна в краката на Тисера и отблизо той нямаше как да сбърка, носейки победата на Лудогорец.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ливърпул и Байер Леверкузен изпълниха целта и спечелиха групите си в Лига Европа
Ливърпул и Байер Леверкузен изпълниха целта и спечелиха групите си в Лига Европа
Габриела и Стефани Стоеви започнаха с разгромен успех на турнира в Кардиф
Габриела и Стефани Стоеви започнаха с разгромен успех на турнира в Кардиф