НОВИНИ

Четиримата наркодилъри от София остават за постоянно в ареста

четиримата наркодилъри софия остават постоянно ареста
bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 20.10.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Апелативният специализиран наказателен съд отхвърли искането за изменение на мерките за неотклонение „Задържане под стража“ на четиримата обвинени за участие в организирана престъпна група за държане и разпространение на наркотици.

Те бяха задържани на 7 октомври 2020 г. при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура в София и областта.

В хода на действията по разследването в две бунгала на бивш пионерски лагер в с. Веринско, ползвани от участник в групата, бе открито цялостно оборудване за нелегално производство на синтетични наркотици - амфетамин и метамфетамин. Друго оборудване за нарколаборатория на групата бе намерено в помещение в близкото село Житен.

Иззеха 200 кг амфетамин при спецакция в София

При извършените претърсвания и изземвания, в офиси, жилища и автомобили, ползвани от участниците, бяха намерени и иззети общо над 250 кг амфетамин и метамфетамин в различна форма (на таблетки, бучки, кристали), 4 кг таблетки с различно оцветяване и лого - „Филип Плейн“, „Шанел“ и др., реагиращи на полевия тест като екстази. Намерени и иззети бяха и над 100 литра прекурсори, три таблетиращи машини, 4675 лв., 1500 евро, 3300 швейцарски франка.

Апелативните съдии приеха тезата на Апелативна специализирана прокуратура, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение четиримата да са извършили престъпленията, за които са обвинени и мотат да извършат престъпление. За лидера на групата съдът установи и опасност да се укрие.

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекар от карловската болница: Изнемогваме поради недостиг на медицински персонал
Лекар от карловската болница: Изнемогваме поради недостиг на медицински персонал
ЕК иска от България обяснения за предоставянето на гражданство срещу инвестиции
ЕК иска от България обяснения за предоставянето на гражданство срещу инвестиции