4-ма задържани при акция в София. Продавали амфетамини на подрастващи

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:00, 09.10.2020
Чете се за: 01:13 мин.
У нас

250 кг амфетамин е иззет по време на спецакция на ГДБОП и Специализираната прокуратура срещу група за разпространение на наркотици в столицата.

Неутрализирана е престъпна група. Задържани са четирима души. Те са известни на службите, стана ясно на брифинг на Специализираната прокуратура и ГДБОП.

По информация на "По света и у нас" са задържани Еди Тодоров, Васил Цветков, Иван Иванов и Виктор Иванов, известен като Виктор Русия.

При извършените 52 действия по разследването – претърсвания и изземвания, в офиси, жилища и автомобили, ползвани от участниците, бяха намерени и иззети общо над 250 килограма амфетамин и метамфетамин в различна форма (на таблетки, бучки, кристали), 4 кг таблетки с различно оцветяване и лого - „Филип Плейн“, „Шанел“ и др., реагиращи на полевия тест като екстази. Намерени и иззети бяха и над 100 литра прекурсори, три таблетиращи машини, 4675 лв. , 1500 евро, 3300 швейцарски франка.

Намерени са също 25 кг амфетамини във формата на таблетки, готови за разпространение на дребно.

В две бунгала на бивш пионерски лагер в с. Веринско, ползвани от участник в групата, бе открито цялостно оборудване за нелегално производство на синтетични наркотици - амфетамин и метамфетамин. Друго оборудване за нарколаборатория на групата бе намерено в помещение в близкото село Житен.

При личен обиск у един от участниците в джобовете на връхната му дреха бяха открити 2 пакета с амфетамин с общо тегло един килограм.

Иззеха 200 кг амфетамин при спецакция в София

Друго от лицата е задържано в момента на продажба на 6000 броя таблетки амфетамин. Били предназначени за продажба на територията на София.

Пазарната стойност на задържаните наркотици е над милион и половина. Дилърите са действали предимно в "Надежда" и "Люлин".

Прокурорът в Специализираната прокуратура Генка Брезашка предупреди, че за съжаление разпространението на наркотични вещества сред нашите подрастващи е масово. Разпространява се предимно т.нар. синтетична дрога. Тази дрога води до психози и психични разстройства на децата, предупредиха от прокуратурата.

Мрежата е организирана на принципа на единоначалието. Има ръководител на мрежата, който от своя страна организира лица, които зареждат дилърската мрежа и лица, които отчитат печалбата от продадените наркотици, уточни директорът на ГДБОП Любомир Янев.

Има данни, в които са констатирани трафик на наркотици към Турция и обратно.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нобелът за мир отива при Световната програма по прехраната към ООН
Нобелът за мир отива при Световната програма по прехраната към ООН
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Полуфиналите при мъжете на Ролан Гарос
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Полуфиналите при мъжете на Ролан Гарос