НОВИНИ

Чувствително застудяване и валежи от дъжд и сняг в неделя

чувствително застудяване валежи дъжд сняг неделя
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 13.04.2022
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще са между минус 1° и 4°, в отделни котловини и по-ниски, а максималните - между 14° и 19°, в източните райони и на морския бряг – от 13° до 15°. В сутрешните часове ще има условия за слани. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци след обяд в Източна България. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа до умерен северозападен вятър. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Слънчево ще бъде и в планините. Ще духа умерен, по билата и временно силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра - около 2°.

В четвъртък ще се задържи предимно слънчево, а температурите съвсем слабо ще се повишат. В петък облачността ще започне да се увеличава и вплътнява, а в събота ще е вече значителна, на места ще превали, в планините и ще прегърми. През нощта срещу неделя ще започне бързо и чувствително понижение на температурите. В неделя в много райони ще има валежи, а със застудяването по високите полета на Западна България и в Предбалкана дъждът ще се примесва и временно ще преминава в сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
886 са новите случаи на коронавирус
886 са новите случаи на коронавирус
Реал Мадрид се класира за 1/2-финал в ШЛ след впечатляващ реванш с Челси
Реал Мадрид се класира за 1/2-финал в ШЛ след впечатляващ реванш с Челси