НОВИНИ

Циципас сложи край на приказната седмица на Лехчека и ще спори за титлата в Ротердам

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:09, 12.02.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
циципас сложи приказната седмица лехчека спори титлата ротердам
Слушай новината

Световният №4 Стефанос Циципас стана първия финалист в надпреварата от сериите АТР 500 в Ротердам, след като на полуфиналите елиминира приятната изненада в турнира Иржи Лехчека с 4:6, 6:4, 6:2.

По този начин той спря похода на младия чех, който започна още от квалификациите и записа пет поредни победи, за да се класира на своя първи 1/2-финал на турнир от АТР и то при дебюта си в основна схема на подобна надпревара.

Добрите изяви на Лехечка в зала "Ахой" продължиха и през днешния ден, като в първия сет на двубоя срещу Циципас чехът единствен реализира пробив, който му позволи да затвори първата част след 6:4.

20-годишният чех продължи да бъде стабилен на корта и през почти целия втори сет, но за негово огромно съжаление се пропука в десетия гейм, допускайки пробив, с който Стефанос изравни резултата в сетовете.

В решителната трета част гръцкият тенисист доминираше на корта и след нови два пробива на своята сметка спечели сета с 6:2, а с това и мача след малко под два часа игра.

Така, в утрешния ден Циципас ще играе за своя осми трофей от АТР, а негов съперник ще бъде победителят от другия полуфинал, в който един срещу друг се изправят миналогодишният шампион в турнира Андрей Рубльов и Феликс Оже-Алиасим.

За Иржи Лехечка пък страхотната седмица в Ротердам ще доведе до скок в световната ранглиста с 42 места и дебют в топ 100.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин и Байдън обсъдиха кризата в Украйна, САЩ предупреждава за руска инвазия другата седмица
Путин и Байдън обсъдиха кризата в Украйна, САЩ предупреждава за руска инвазия другата седмица
Гредите спряха Реал Мадрид и Виляреал от победата
Гредите спряха Реал Мадрид и Виляреал от победата