ЦИК: До дни подписваме договора за машините, няма опасност от забавяне

от БНТ , Източник: БГНЕС
11:11, 18.01.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
цик дни подписваме договора машините опасност забавяне
Слушай новината

Договорът между Централната избирателна комисия (ЦИК) и фирмата доставчик на машините за гласуване все още не е подписан, но това предстои да се случи до дни, съобщи говорителят на комисията Таня Цанева.

Цанева увери, че няма опасност от забавяне, тъй като договорът не е подписан единствено по технически причини, а това предстои да се случи "буквално до ден-два“.

"Изпълнителят е ясен и той подготвя доставката на машини“, успокои говорителят на ЦИК и подчерта, че днес предстои и среща на колегите ѝ с изпълнителната власт, на която да бъдат обсъдени въпросите около начините на съхранение на устройствата.

ЦИК: "Сиела Норма" ще достави 9600 машини за изборите догодина

На предстоящите частични местни избори обаче, насрочени за 28 февруари, изборната администрация няма да може да организира машинен вот.

"Не, за тези избори няма да стигнат, но за парламентарните надявам се да има във всички посочени секции за гласуване“, заяви още Таня Цанева.

Частични избори през февруари ще има в общо 12 населени места, от които 2 общини – Мъглиж, Старозагорско и Баните, област Смолян. От днес започна и регистрацията за тях, а "Републиканци за България“ на Цветан Цветанов стана първата политическа сила, внесла документите си.

Александър Андреев, ЦИК: С подвижна кутия ще се гласува, само ако се промени законът

Очаква се Министерство на здравеопазването да адресира до ЦИК и здравен протокол, по който комисията безопасно да организира вота в условията на пандемия.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Отложиха делото срещу кмета на Благоевград Румен Томов
Отложиха делото срещу кмета на Благоевград Румен Томов
Здравният министър се реимунизира с втората доза от ваксината срещу коронавирус
Здравният министър се реимунизира с втората доза от ваксината срещу коронавирус