НОВИНИ

Цистерна блъсна и уби жена в Айтос

цистерна блъсна уби жена айтос
bnt avatar logo
от БНТ
14:20, 16.06.2023
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

Цистерна блъсна 61-годишна жена в Айтос. Инцидентът е станал малко преди 13.00 ч. на кръговото кръстовище в града. По информация на полицията жената, която е руска гражданка, постоянно пребиваваща у нас, пресичала на пешеходната пътека на зелен светофар.

В този момент цистерната прави десен завой и отнема предимството на пешеходката. От удара жената загива на място.

„Жената преминава на зелен сигнал по пешеходната пътека и в същото време ТИР-ът върти на кръговото и блъска жената, влачи я 5- 6- 7 метра някъде. Уби я на място", съобщи Метин Гювайдънов, свидетел на инцидента.

От полицията съобщиха, че 54-годишният шофьор е с отрицателни проби за алкохол и наркотици. Обяснил, че жената попаднала в „мъртвата точка“ на камиона. Това е пореден инцидент в района. Жителите на Айтос за пореден път настояват да се изведе тежкотоварния трафик от града.

„Докога ще се карат тези неща и кога ще спре това нещо един път завинаги? Първия път бяха деца, единият път беше бременна жена, днес е Валя, утре не знам кой ще е", каза Красимира Митева, жител на Айтос.

След последния трагичен случай по т.нар. отсека на смъртта, беше поставен знак, който указва забрана за движение на ТИР-ове над 12 т., но важи само за транзитно преминаващите.

„Нали виждате колко се спазва, виж ТИР-овете откъде минават. Нищо не се спазва. Може ли да минаваш оттук, гледай какво оживено кръстовище е, и само с ТИР-ове стават тези катастрофи“, коментира Димитър Трендафилов, жител на Айтос.

БНТ изпрати запитване до Агенция пътна инфраструктура докъде е стигнала процедурата по изграждането на обход на Айтос след множество протести, провокирани от смъртта на баща и двете му деца през 2022 г. Оттам отговориха, че няма да бъде предвиден проект, докато не се промени Общият устройствен план на града от общината. Но вече се работи по изграждане на ново кръгово кръстовище, което да обезопаси трафика.

Жителите на Айтос се готвят за нови протести.

Автор: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Монако триумфира с първата си баскетболна титла на Франция в историята
Монако триумфира с първата си баскетболна титла на Франция в историята
Колоездач почина след тежък инцидент по време на Обиколката на Швейцария
Колоездач почина след тежък инцидент по време на Обиколката на Швейцария