НОВИНИ

ЦСКА 1948 бе на секунди от следващия кръг на Лигата на конференциите, но отпадна от Пафос

С човек по-малко "червените" допуснаха гол в 97-ата минута, и отстъпиха след продължения.

Милен Костов
от Милен Костов
22:42, 15.08.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
ЦСКА 1948
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

ЦСКА 1948 отпадна от Пафос от Лигата на конференциите, след като загуби с 0:4 мача-реванш в Кипър след продължения. "Червените" спечелиха срещата в София с 2:1, но допуснаха гол в 97-ата минута в реванша и следователно отстъпиха в продълженията.

През първото полувреме на стадион "Алфамега" в Колоси най-опасното положение бе на сметката на 'червените" Бирсент Карагерен засече с глава центриране от ъглов удар на Талиш. Нападателят обаче стреля в напречната греда.

В добавеното време на първата част гостите останаха с човек по-малко на терена. Стийв Фуртадо бе изгонен с втори жълт картон за нарушение срещу Влад Драгомир.

След почивката очаквано домакините бяха по-активни в преден план. Жажа бе близо до гол след час игра, но стреля в лявата греда.

В последната седма минута на добавеното време играчите на Хуан Карседо се възползваха от численото си преимущество и откриха резултата в срещата. Дерик Лукасен изпрати двубоя в продължения след шут по земя от вътрешността на наказателното поле.

Скоро след началото на продължението кипърският тим отново намери път към противниковата врата. Жажа проби по левия фланг в наказателното поле и шутира в далечния ъгъл за 2:0.

Появилият се на почивката Андерсон също записа името си сред голмайсторите. Бразилецът стреля от движение с левия си крак.

Във второто продължение футболистите в синьо стигнаха до нов гол. Реян Даскалов си отбеляза автогол в опит да пресече центриране в наказателното поле на резервата Педро Пелажио.

В следващия кръг Пафос ще срещне Клуж, който отстрани Макаби Петах Тиква с общ резултат 2:0, след две минимални победи с по 1:0.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маймунска шарка в Швеция: Първи случай на заразата извън Африка
Маймунска шарка в Швеция: Първи случай на заразата извън Африка