НОВИНИ

ЦСКА 1948 се върна към победите след успех в Стара Загора

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:54, 18.03.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
цска 1948 върна победите успех стара загора
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на ЦСКА 1948 се завърна към победите в Първа лига, след като надигра с 3:1 като гост състава на Берое Стара Загора в среща от 24-ия кръг.

С успеха момчетата на Тодор Янчев събраха 48 точки, с които запазват 3-та си позиция в подреждането, докато старозагорци, които продължават да нямат победа през календарната 2023 г. са на 13-то място с 21 пункта.

Двубоят в Стара Загора започна отлично за гостите, които поведоха още в 10-та минута, когато Педриньо центрира от ъглов удар, а на правилното място бе Ивайло Чочев, който с глава реализира 17-то си попадение от началото на сезона.

В 35-ата минута "червените" удвоиха аванса си след нов корнер, като този път Евгений Сердюк отклони центрирането към точката на дузпата, където топката стигна до Елитон и той с крак я прати за втори път във вратата на домакините.

Футболистите на Берое намериха сили да отговорят почти мигновено след втория гол и в 36-ата минута Вини Трибуле намали с глава пасива на своя тим след асистенция на Спас Георгиев.

След почивката и двата тима имаха своите шансове пред противниковата врата, но десетина минути преди края на редовното време надеждите на домакините за точка бяха попарени, след като Густаво Каскардо бе изгонен за втори жълт картон заради настъпване срещу Ивайло Чочев.

В оставащото време играчите на ЦСКА 1948 се възползваха от численото си превъзходство и в 86-ата минута Георги Русев оформи крайното 3:1, възползвайки се от извеждащо подаване на Реян Даскалов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена от Сандански не може да ползва имота си от 8 години заради общинска ВиК тръба
Жена от Сандански не може да ползва имота си от 8 години заради общинска ВиК тръба
В Пловдив отбелязаха 80 години от създаването на българските Специални сили
В Пловдив отбелязаха 80 години от създаването на българските Специални сили