НОВИНИ

ЦСКА изпусна да победи десетима от Лудогорец

bnt avatar logo
от Калоян Николов
21:27, 07.04.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Български футбол

Отборите на ЦСКА-София и Лудогорец завършиха наравно 1:1 в първия полуфинален сблъсък от турнира за Купата на България, игран на стадион "Българска армия" пред празни трибуни. Срещата започна с минута мълчание в памет на големия футболист на червените Иван Василев и дългогодишния делегат на БФС Марин Раковски, които преди няколко дни ни напуснаха завинаги.

През първото полувреме "армейците" бяха по-добрият отбор на терена и имаха повече положения за гол. Още в 3-ата минута Джером Синклер отне топката и навлезе в наказателното поле, но изстрелът му бе спасен от вратаря на гостите. Малко след това Жорди Кайседо надбяга двама защитници на Лудогорец и бе фаулиран от Вердон на границата на наказателното поле, но главният арбитър прецени, че няма основание да отсъди фаул.

В следващите минути играта се водеше почти изцяло в половината на Лудогорец, като "червените" владееха инициативата. В 28-ата минута Брадли Мазику направи хубав пробив, но Анисе пресече подаването му. В 41-ата минута отново Мазику центрира отляво към Кайседо, който стреля с глава право в ръцете на Кахлина. Три минути по-късно Енрике Рафаел отправи силен шут от границата на наказателното поле, но отново стражът на гостите спаси. В добавеното време Тиаго Родригез отправи изстрел към вратата от фаул, ала и този път Кахлина успя да избие кълбото с една ръка. Така двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част футболистите на Любослав Пенев започнаха още по агресивно и в 50-ата минута Синлер центрира отдясно и топката стигна до Мазику, който подаде към Кайседо, но изстрелът му с глава отново попадна в обятията на противниковия вратар. Само 4 минути по-късно Енрике Рафаел бе изведен великолепно от Мазику на стрелкова позиция в наказателното поле, но изстрелът му в близкия ъгъл бе избит в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Амос Юга отправи туповен шут от воле над напречната греда. Веднага след това Синклер намери Тиаго, който също стреля във вратаря.

След точно един час игра Джером Синклер се устреми на скорост в поредна атака към противниковата врата и бе фаулиран от Бернард Текпетей, който получи втори жълт и съответно червен картон. В игра за ЦСКА се появиха Жул Кейта и Георги Йомов, които замениха Енрике Рафаел и Джером Синклер, а "армейците" засилиха още повече натиска си. В 70-ата минута Амос Юга отправи силен шут вратата на Лудогорец, но кълбото рикошира в противников играч и излезе в корнер.

В 77-ата минута Йомов подаде отдясно към Жеферсон, който намери Тиаго и капитанът на ЦСКА простреля безпощадно Кахлина за 1:0. Три минути по-късно Жул Кейта излезе очи в очи с вратаря на гостите, но стреля в тялото му.

В 83-ата минута Каули Оливейра се възползва от едно центриране от фаул и възстанови равенството.

До края на срещата червените продължиха да атакуват и да търсят победата, но нямаха шанс и двубоят завърши наравно 1:1. Реваншът е след седмица в Разград.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карлос Насар спечели сребро за България от Европейското по щанги
Карлос Насар спечели сребро за България от Европейското по щанги
Ким Кардашиян стана милиардерка
Ким Кардашиян стана милиардерка