НОВИНИ

ЦСКА (Москва) се изравни на втората позиция в Евролигиата с Байерн Мюнхен след победа в Германия

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:23, 20.11.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Баскетбол
цска москва изравни втората позиция евролигиата байерн мюнхен победа германия

Отборът на ЦСКА (Москва) спечели пети пореден двубой а в баскетболната Евролига за мъже, след като се наложи с 89:81 (18:17, 18:22, 28:21, 25:21) над Байерн в Мюнхен.

По този начин руснаците се изравниха със своя съперник на второто място в класирането от предварителната фаза, като и двата отбора са с баланс от 7-3.

Начело в подреждането с баланс 7-1 е съставът на Барселона, който днес приема Цървена звезда.

Първото полувреме в "Ауди Доум" бе много оспорвано, като и двата тима се движеха много близко в резултата, не позволявайки на опонента си да отвори сериозна разлика. В край на сметка Байерн се оттегли на почивката с крехък аванс от 39:36.

В третата четвъртина двата отбора отново си размениха по няколко пъти водачеството, а решителното откъсване за ЦСКА дойде в решителната част, кoято започна със серия от 18:6 в полза на "армейците".

Никола Милутинов беше с основна заслуга за победата с 18 точки и осем борби, след като бе точен при всичките си осем стрелби за две точки. Майк Джеймс пък стана най-резултатен с 25 точки, а Уил Клайбърн се отличи с 13 пункта и добави пет борби.

Джейлън Рейнолдс записа личен рекорд с 18 точки и осем борби за Байерн, а Уейд Болдуин IV изравни най-доброто постижение в кариерата си с 19 точки.

В другите мачове от снощи Анадолу Ефес Истанбул победи със 105:77 Химки, за да се изкачи до шесто място в класирането с баланс от 5-4, докато Баскония се наложи с 93:72 срещу Панатинайкос в мач от долната осмица на подреждането.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията задържа двама иманяри в центъра на Пловдив
Полицията задържа двама иманяри в центъра на Пловдив
Дните на Погба в Манчестър Юнайтед са преброени
Дните на Погба в Манчестър Юнайтед са преброени