НОВИНИ

ЦСКА може да се раздели Кайседо срещу 10 милиона

цска раздели кайседо милиона
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:17, 28.01.2022
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов сподели, че тимът му би се разделил с голямата си звезда Жорди Кайседо срещу сумата от 10 милиона евро.

Специалистът заяви, че е доволен от постигнатото в подготовката на "червените" и допълни, че няма да има повече изходящи трансфери до края на сезона.

"Положителното беше, че имаше добра организация в двете фази на играта. Контролирахме мача почти през цялото време. За съжаление от едно неразбирателство между вратаря и защитата ни отбелязаха гол, но това е част от подготвителния период. Трябва да се учим от грешките. Трябва да има баланс между двете фази на играта, за да може отборът да е силен. ", заяви Младенов след контролата с Динамо (Москва).

Наставникът сподели, че Иван Турицов ще е главният изпълнител на дузпите за ЦСКА. Бранителят вкара първия от головете срещу руския гранд именно от 11-метров наказателен удар.

"Трябва да има баланс между двете фази на играта, за да може отборът да е силен. В тренировките Турицов показва най-голяма психическа устойчивост и като успеваемост от бялата точка е изключително добър. Имаме и други дузпаджии, но на този етап той ще е главният изпълнител", каза треньорът на "армейците".

"Всичко, което бяхме запланували за подготвителния период го изпълняваме на сто процента. Единствения проблем бе пропадналата контрола с Хартберг. Опитахме се да компенсираме с две учебни игри, но това не е достатъчно. Футболистите, които започнаха днес, играха повече време, в следващите две контроли ще направим два състава, които да изиграят по 90 минути, за да може да натрупаме още игрови ритъм. В София имаме два мача на 6 и 7 февруари, така, че има достатъчно време, за да се подготвим на нужния игрови потенциал", добави Младенов.

Стойчо Младенов отказа да коментира изявите на новото попълнение Маурисио Гарсес, който дебютира за тима с попадение.

"Още е много рано да говорим за Гарсес, защото той тепърва трябва да се адаптира, както и Морено. Те трябва по най-бързия начин да се интегрират и да бъдат полезни на отбора, ние ще им помогнем в това отношение. Специално към тях двамата ще имаме търпение. Когато видим, че покриват изискванията ни на сто процента, тогава ще разчитаме на тях. Стремим се да създадем конкуренция на всеки един пост. Който е по-добър в дадения момент, той ще играе. Ротациите, които успешно правихме през есента, ще продължим да ги правим и през пролетта. Винаги има време за нови футболисти", зави той.

Младенов успокои привържениците на тима, че Жорди Кайседо ще остане в ЦСКА, за да може тимът да изпълни голямата си цел - спечелването на 32-ата титла на България.

"До момента това, което е направено като изходящи трансфери, това ще остане. Нямам информация дали има или няма оферти за Кайседо. Ако ни предложат 10 милиона, може и да се разделим с него. Имаме цел, която сме си поставили и Кайседо е част от тази цел. Надявам се тя да е изпълнима. Дано да успеем да преборим Лудогорец тази година, ако не – догодина на всяка цена", завърши наставникът на ЦСКА.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въвеждат нови мерки в Пловдив и областта - заведенията обявиха бойкот
Въвеждат нови мерки в Пловдив и областта - заведенията обявиха бойкот
Софийско село е откъснато от света без път, сигнализира депутат от БСП
Софийско село е откъснато от света без път, сигнализира депутат от БСП