НОВИНИ

ЦСКА не се затрудни и стигна до класическа победа над Хебър

Точни за "армейците" бяха Матиас Фаетон, Майкъл Естрада и Станислав Шопов

ЦСКА
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
20:00, 06.11.2023
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА победи Хебър (Пазарджик) с класическото 3:0 в мач от 16-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Българска армия". Точни за "армейците" бяха Матиас Фаетон в първата минута от добавеното време на първата част, Майкъл Естрада в 59-ата и Станислав Шопов в последната 90-а минута на срещата.

Така ЦСКА застана на първото място в елита с актив от 35 точки. Гостите от Пазарджик имат 19 точки на десето място във временното класиране.

Преди началото на двубоя "червените" излязоха на терена със специални тениски и кученца в подкрепа на каузата на доброволците от "Бандата на 1500-те".

Още в шестата минута Джонатан Линдсет шутира, но топката беше блокирана и се озова във вратаря Матвей Игонен.

Пет минути след това Естрада излезе сам срещу естонския страж, но изпрати кълбото директно във вратаря на гостите.

В 16-ата минута Майкъл Естрада би от наказателното поле, но имаше рикошет, който изкара удара му извън очертанията на терена, а девет минути след това Тобиас Хайнц изпълни корнер. Естрада продължи топката към Християн Петров, но ударът на бранителя не попадна във вратата.

След точно половин час игра Тобиас Хайнц центрира от фаул и намери Браян Кордоба, но неговият удар с глава се отби в гредата на вратата на Хебър.

Четири минути по-късно Хайнц изпълни нов ъглов удар, а топката беше отправена към близката греда, където Линдсет я отклони успоредно на голлинията, но нямаше кой да я засече във вратата.

В 39-ата минута на двубоя Тибо Вион пусна за Естрада, но той отново пропусна да се разпише във вратата на Хебър.

В първата минута на добавеното време на първата част столичани успяха да поведат. Иван Турицов намери Матиас Фаетон и нападателят реалазира второто си попадение за ЦСКА-София.

Втората част започна с натиск за "червените". В 59-ата минута се стигна до още едно попадение в мрежата на отбора от Пазарджик. Емануел Шакич подаде за Майкъл Естрада в наказателното поле, нападателят овладя топката с коляно, обърна се и с по земя изпрати топката във вратата, пазена от Игонен.

Десет минути след това Джонатан Линдсет стреля от границата на наказателното поле, но ударът му премина покрай вратата на Хебър.

В последните секунди на двубоя Данило Асприля проби по крилото и подаде за Станислав Шопов, който с красиво попадение оформи класическия успех с шут в горния десен ъгъл.

Следващият мач на ЦСКА е на 9 ноември (четвъртък), когато тимът ни гостува на Черноморец (Балчик) в 1/16 финален мач от турнира за Купата на България. Двубоят на стадион "Балчик" стартира в 17:30 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какъв е профилът на гласувалите на втория тур във Варна?
Какъв е профилът на гласувалите на втория тур във Варна?
Какъв е профилът на избирателите, гласували на втори тур в Пловдив?
Какъв е профилът на избирателите, гласували на втори тур в Пловдив?