НОВИНИ

ЦСКА не успя да победи последния насред "Армията"

цска успя победи последния армията
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:31, 12.03.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Претендентът за шампионската титла ЦСКА неочаквано не успа да победи като домакин тима на Царско село, завършвайки при нулево равенство с последния в класирането на стадион "Българска армия".

"Червените" можеха да открият резултата в 7-ата минута, но Карло Мухар стреля над вратата след подаване на Георги Йомов.

В 21-ата минута бранителят Иван Турицов стреля мощно от над 25 метра, но коравият му удар бе спасен от стража Кадим Ндиайе. Към края на полувремето Николаев от състава на гостите за малко не си отбеляза автогол в опит да изчисти в ъглов удар центриране отдясно, но Ндиайе се намеси с крак и предотврати това да се случи.

Десетина минути след началото на втората част Томас Лам пробва късмета си, но ударът му с глава мина покрай десния страничен стълб. Малко след час игра резервата Маурисио Гарсес получи топката в наказателното поле и стреля със странична ножица, но извън очертанията на вратата.

В 81-ата минута Карло Мухар уцели гредата след удар с глава, а в последните секунди на 6-минутното добавено време Бисмарк Чарлс стреля неточно от непосредствена близост до противниковата врата.

Така, "армейците" загубиха нови ценни две точки в порбата за първото място с шампиона Лудогорец. Съставът на ЦСКА е втори в класирането с 49 точки, на 5 пункта зад разградчани, които утре от 17.45 часа приемат Левски на "Хювефарм Арена" и при победа могат да увеличат преднината си пред "червените".

Царско село пък е последен с едва 12 спечелени точки от 23 изиграни срещи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България може да настани 40 000 бежанци от Украйна в хотели (ОБЗОР)
България може да настани 40 000 бежанци от Украйна в хотели (ОБЗОР)
Журналист от радио "Ехото на Москва": Бяхме една от последните нормални медии
Журналист от радио "Ехото на Москва": Бяхме една от последните нормални медии