НОВИНИ

ЦСКА обърна Арда след силно второ полувреме

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:49, 20.11.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
цска обърна арда силно второ полувреме
Слушай новината

Отборът на ЦСКА продължава преследването на лидера в Първа лига Лудогорец, след като записа трудна победа с 2:1 у дома срещу Арда.

Футболистите на Стойчо Младенов се оказаха изоставащи рано-рано в мача на стадион "Българска армия" и до края на първото полувреме така и не намериха пътя към вратата на гостите от Кърджали, но след почивката Жорди Кайседо и Брадли Мазику донесоха трите точки на "червените".

По този начин те вгорчиха официалния дебют на новия наставник на кърджалии Славко Матич, който в един етап от своята активна кариера бе част от редиците на ЦСКА.

С успеха "армейците" събраха 29 точки, доближавайки се на четири от лидера Лудогорец, като и двата тима са с по 12 изиграни срещи до момента.

Арда, от своя страна, остава на 7-то място с актив от 17 пункта, колко имат и Локомотив Пд, и Левски, които обаче са с мач повече.

Двубоят започна отлично за гостите от Кърджали, които откриха резултата още преди да са изминали и 120 секунди игра. Спас Делев центрира от ъглов удар, а Жеферсон отклони топката към оставения непокрит Милен Желев, след чийто удар топката премина голлинията и по този начин даде аванс на Арда.

В 54-та минута обаче Жорди Кайседо изравни резултата на "Българска армия", като и това попадение дойде след изпълнение корнер. В този случай центрирането бе на Георги Йомов, а Кайседо се извиси над всички в наказателното поле и с глава възстанови паритета в срещата.

Пълният обрат стана факт в 79-та минута, когато отлична триходова комбинация между Варела, Вилдсхут и Мазику бе завършена подобаващо от последния, който прати топката между краката на стража Иван Караджов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Часове преди балотажа: Как приключи подготовката на изборите за президент
Часове преди балотажа: Как приключи подготовката на изборите за президент
Срещу ковид мерките: Бунтове в Ротердам, демонстрации във Виена
Срещу ковид мерките: Бунтове в Ротердам, демонстрации във Виена