НОВИНИ

ЦСКА обърна Левски за сладка победа във Вечното дерби

цска обърна левски сладка победа вечното дерби
bnt avatar logo
от БНТ
18:23, 26.09.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА победи Левски 2:1 във Вечното дерби. Срещата от 9-ия кръг на Първа лига се игра на Националния стадион „Васил Левски“.

„Червените“ бяха малко по-настоятелният тим и закономерно успяха да обърнат резултата, след като изоставаха с 0:1 след красив гол на Георги Миланов. Успеха за играчите на Стойчо Младенов донесоха Греъм Кери и Жорди Кайседо.

Символичните гости поведоха в 28-ата минута. След центриране от корнер, Гьоко Зайков засече топката, тя стигна до Георги Миланов, който с много атрактивен удар със задна ножица вкара от малък ъгъл за 1:0.

Станимир Стоилов разочарован, Стойчо Младенов доволен от победата и играта

Само минута преди да изтече редовното време за първото полувреме, в много важен момент, „червените“ изравниха за 1:1. Греъм Кери реализира в мрежата на Николай Михайлов, след като успя да се освободи от опеката си и засече центриране на Брадли Мазику.

След подновяването на играта „армейците“ започнаха малко по-активно.

Закономерно ЦСКА успя да обърне резултата в своя полза в 65-ата минута. Юрген Матай пусна топката към Жорди Кайседо, той напредна, изпревари Христос Сиелис, за да преодолее стража на Левски за 2:1.

По този начин ЦСКА записа пета победа в шест мача от началото на сезона и се изкачи до трето място в класирането с 16 точки, две по-малко от лидера Ботев Пловдив, който обаче е изиграл три мача повече.

За Левски това бе пето поражение през кампанията, а тимът заема 11-та позиция в подреждането с актив от осем точки.

От своя страна Станимир Стоилов продължава да търси първата си победа в първенството след завръщането си на "Герена" след двете равенства с Локомотив Пловдив и ЦСКА 1948 и победата над Марек за Купата на България.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крум Зарков: БСП стои зад Румен Радев, както през целия му мандат
Крум Зарков: БСП стои зад Румен Радев, както през целия му мандат
Избори 2 в 1: Гласът на местната организация в БСП
Избори 2 в 1: Гласът на местната организация в БСП