НОВИНИ

ЦСКА обяви първото си зимно попълнение

Гарсес
Снимка: ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
14:13, 13.01.2022
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Бразилецът Маурисио Гарсес де Жезус е първото ново попълнение на ЦСКА в зимната селекция, съобщават от щаба на "червените".

След нелеки преговори, ръководството на армейците успя да се договори с досегашния му тим Бруске. Първоначално играчът ще бъде под наем, но ако се представи на ниво, "армейците" са си гарантирали опция да откупят изцяло състезателните му права.

Арх. Здравко Здравков: Проблемът за "Българска армия" е с начина на изграждане на стадиона

Гарсес, както е футболното му име, в средата на март ще навърши 25 години. Той е висок 184 см и се изявява предимно като ляво крило, но може да оперира по целия фронт на атаката.

През изминалата календарна 2021 година футболистът се представи отлично в силния шампионат на Серия Б. В това първенство, където понастоящем се подвизават традиционно популярните Ботафого, Васко да Гама, Крузейро и Коритиба, играчът вкара общо 8 гола за клуба си във всички надпревари, добавяйки и няколко асистенции.

Бразилецът премина днес медицински прегледи в столицата и подписа личния си договор, след което веднага отпътува за Алания, където "червените" водят своята подготовка.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чудатите швейцарски кукери (Снимки)
Чудатите швейцарски кукери (Снимки)
Лионел Меси е под въпрос и за предстоящия мач на ПСЖ
Лионел Меси е под въпрос и за предстоящия мач на ПСЖ