НОВИНИ

ЦСКА приема Лудогорец в исторически последен мач на "Българска армия"

Двубоят, който е повече от специален за "армейците", започва в 17:45 часа

цска лудогорец отложиха мачовете третия кръг първа лига заради евроучастията
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
08:13, 10.12.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА посреща Лудогорец в дербито на 20-ия кръг на Първа лига. Последният мач на стадион "Българска армия", какъвто го знаем, започва в 17:45 часа.

Двубоят е специален за "армейците", тъй като е последен за тима на сегашното положение на съоръжението, тъй като "червените" ще започнат реконструирането му.

След различни препятствия ЦСКА получи одобрение на проекта за нов стадион и сега надеждите на фенове и ръководство са всичко да се развие по план по пътя към модернизирането на стадиона.

Естествено, днешният мачът е и от значение за битката за титлата. Въпреки отличната форма на Черно море през сезона, очакванията са през пролетта ЦСКА и Лудогорец да водят битка за върха.

Формата и на двата отбора е добра, макар, че чисто игрово представянето им е колебливо на моменти. В Първа Лига те имат по 12 победи, но ЦСКА е с едва една загуба, докато пораженията за Лудогорец са три. "Червените" на свой ред се справят и малко по-добре в защита, но в нападение разградчани могат да се похвалят с 47 отбелязани гола.

Под въпрос за мача е Густаво Бусато, който напусна на носилка мача със Славия за Купата на България. Ако Бусато не е в състояние да започне в титулярния състав, под рамката ще трябва да застане резервата му Димитър Евтимов. Трайно контузени продължават да бъдат Юрген Матай и Брадли де Нойер, а останалите в лагера на "червените" са на линия. Очаква се в атака треньорът Нестор Ел Маестро да заложи на Матиас Фаетон и Майкъл Естрада.

В лагера на Лудогорец има проблеми около двамата вратари Симон Слуга и Серджио Падт, което може да отвори възможност за изява на 21-годишния Дамян Христов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежки сражения се водят в южната част на Ивицата Газа
Тежки сражения се водят в южната част на Ивицата Газа
Австрия е готова да разхлаби ветото за Шенген
Австрия е готова да разхлаби ветото за Шенген