НОВИНИ

ЦСКА приема Нефтохимик в зала „Христо Ботев“

"Червените" водят в полуфиналната серия с 2:0 победи

нефтохимик търси изравняване серията цска левски хебър започват спора финал нбл
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:22, 15.04.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА приема Нефтохимик 2010 (Бургас) в трети мач помежду им от полуфиналния плейоф в Суперволей лигата у нас. Двубоят е от 17.00 ч. в столичната зала "Христо Ботев".

"Червените" водят в полуфиналната серия с 2:0 победи. Те надиграха като гости бургазлии с 3:2 и 3:1 гейма. В серията се играе до три победи от пет мача. Нов успех днес ще ги класира на финал.

Армейците ще трябва да излязат без своя старши треньор Александър Попов, който не може да води отбора, поради получаване на червен картон от изминалата среща в Бургас. Червеният картон е втори за него и това води до наказание за една среща.

ВК ЦСКА подаде жалба до Дисциплинарната комисия на БФВ, с настояване за преразглеждане на наказанията, очаква се решение.

Въпреки двете загуби бургазлии не са се предали. Те идват за гостуването в София с надеждата за успехи, както и да успеят да вкарат серията в пети решителен мач, който отново ще е в Бургас.

Очаква се нов интересен сблъсък и и истинско противипоставяне. Въпреки, че не домакинстват в своята зала, армейците ще се радват на солидна подкрепа, като се очаква зала "Христо Ботев" да се напълни.

Истински волейболен празник със специални изненади подготвят шампионите Хебър (Пазарджик) за феновете на третия полуфинален мач срещу Левски София. Двубоят ще се проведе навръх Великден (16 април) в зала "Васил Левски".

От клуба приканиха привържениците си като едно голямо семейство да празнуват заедно с любимия отбор един от най-светлите празници. Всеки от тях да носи по едно яйце, за да бъде спазена традицията.

За най-малките ще има игри - рисуване върху яйца, а за най-креативните ще има награди. За по-големите ще бъде проведена и томбола, от която ще бъдат раздадени специални великденски кошници.

"Тигрите" поведоха в полуфиналната серия с 2:0 победи срещу "сините", като са само на крачка от класиране на финал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Янис Антетокумпо, Никола Йокич и Джоел Ембийд ще спорят за наградата "Най-полезен играч" на сезона в НБА
Янис Антетокумпо, Никола Йокич и Джоел Ембийд ще спорят за наградата "Най-полезен играч" на сезона в НБА
Стрелба и експлозии в Хартум
Стрелба и експлозии в Хартум