НОВИНИ

ЦСКА продаде Тиаго Родригес в Саудитска Арабия

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:04, 07.07.2021
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
цска продаде тиаго родригес саудитска арабия
Слушай новината

ЦСКА София официално обяви трансфера на португалският полузащитник Тиаго Родригес в отбора на Ал-Хазм, който през миналата година спечели промоция за Висшата лига на Саудитска Арабия.

29-годишният Родригес вече няколко дни е при новия си отбор с цел договаряне на личните си условия по контракта.

За трансферът сподели лично изпълнителният директор на "червените" Пламен Марков, който изказа благодарност към Тиаго за себераздаването му на терена, както и за проявеното разбиране през миналата година, когато от клуба целенасочено са отказали изгодни оферти, за да го задържат в редиците си.

"ЦСКА иска да изрази своята благодарност към професионализма и лоялността на Тиаго към армейския клуб. Не е тайна, че през последните две години към него имаше засилен интерес от чуждестранни клубове. В името на високите ни цели за трофей и пробив в евротурнирите, от миналото лято насам ръководството отказа 3 много изгодни финансово оферти. Личните условия за самия футболист пък бяха несравнимо и в пъти по-добри от моментните му възнаграждения. Въпреки нереализираните трансфери, Тиаго прояви разбиране, запазвайки своята мотивация и себераздаване с червената фланелка до края. В немалко мачове с чест носи и капитанската лента, а приносът му за успешния ни сезон е безспорен. Дойде време обаче да се спазят джентълменските обещания и мъжка дума помежду ни. Финансовите параметри по трансфера са конфиденциални, но става въпрос за сериозна сума, отговаряща на класата на доказан футболист като Тиаго".

Родригес, който е юноша на Спортинг (Лисабон) пристигна на стадион "Българска армия" през 2017 година с трансфер от португалския гранд Порто и за четири сезона записа 154 мача с екипа на "червените", в които отбеляза 34 гола и добави 40 асистенции.

Всички фенове на "червените" обаче ще запомнят със сигурност попадението му във вратата на Базел при отстраняването на швейцарския гранд в плейофа за класиране в групите на Лига Европа през миналия сезон.

Тиаго също така остана на косъм от това да се превърне в чужденеца с най-много мачове за клуба, като с неговите 154 двубоя остана единствено зад рекордьора Ибрахима Гай със 161.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арести в Бургас заради търговия с гласове
Арести в Бургас заради търговия с гласове
Откриха маркирани хартиени бюлетини в Харманли
Откриха маркирани хартиени бюлетини в Харманли