НОВИНИ

ЦСКА продължава да следи косовкси голмайстор

bnt avatar logo
от Калоян Николов
14:41, 11.01.2021
Чете се за: 00:44 мин.
Български футбол
цска продължава следи косовкси голмайстор

Отборът на ЦСКА-София не се е отказал от привличането на косоварския голмайстор Мирлинд Даку, за което се заговори още преди Нова година, пише "Мач Телеграф".

23-годишният стрелец прави истински фурор за отбора си Балканика, като през сезона вкара 21 гола в 18 мача в първенството.

Той помогна на тима си да завърши на 2-ото място след първия полусезон, като вкара два хеттрика, а в 5 мача отбеляза по 2 гола.

Мирлинд Дуку стряска със своите 192 см и мощната си физика. В края на 2020 година той получи първата си повиквателна за националния отбор на Косово, което е сериозно признание за качествата на тарана.

Той продължава да показва убийствено добра форма, като в събота заби 2 гола при успеха на Балканика с 4:1 над албанския Турбина в контрола.

Даку е собственост на Осиек, но е играл само за дубъла на хърватския тим, който бе елиминиран от "червените" в Лига Европа през лятото на 2019 г. В момента цената му е около 350 хил. евро, като той я е вдигнал най-вече през последните месеци.

Треньорът на армейците - Бруно Акрапович смята, че Даку може да помогне на отбора не само в момента, но и в бъдеще, като се превърне в основна фигура в състава. Първоначално той бе гласен за заместник на Али Соу, но двамата могат и да си партнират в атака, заформяйки страховит тандем.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Река отнесе джип край Симитли, няма пострадали
Река отнесе джип край Симитли, няма пострадали
Германия въвежда задължителен PCR тест за влизащите от България
Германия въвежда задължителен PCR тест за влизащите от България